Normal_loep__vergrootglas__gekleurd_papier

In Museum Møhlmann in Appingedam is sinds dit weekend de tentoonstelling Klein-kleiner-kleinst te zien, die bestaat uit 550 werken die allemaal niet groter zijn dan 14 x 14 x 14 centimeter. De werken zijn door 116 kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Dit meldt RTV Noord.

Volgens museumdirecteur Rob Møhlmann was het voor veel kunstenaars een uitdaging om begrensd te zijn door zo’n klein formaat, maar was tegelijk het enthousiasme groot om deel te nemen aan de tentoonstelling. De kunstenaars zijn voornamelijk afkomstig uit het Noorden, maar er zijn er ook uit de Achterhoek, Maastricht, Antwerpen en zelfs Spanje. 
 

Nog meer, nog kleiner

 
Het is niet voor het eerst dat er in het Noorden een tentoonstelling wordt georganiseerd met een grote hoeveelheid kunstwerken van bescheiden formaat. In 2015 organiseerde het Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen de tentoonstelling 5x5 small art expo, waarbij zo’n zevenhonderd kunstwerken werden getoond van 170 kunstenaars. De deelnemers aan die expositie waren aan nog een kleiner formaat gebonden: schilderijen mochten niet groter zijn dan 5 x 5 centimeter. 
 
De expositie Klein-kleiner-kleinst is nog tot en met 15 september te zien bij Museum Møhlmann in Appingedam. Voor de bezoekers van de expositie zijn loepjes beschikbaar om de kunst goed te kunnen bekijken.
 
Door: Nationale Recreatiegids