Normal_superstraat__promotiebeeld_
Koningin Máxima opent woensdagmiddag 3 juli in het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling Superstraat. In de fictieve Superstraat wonen en werken tien Rotterdammers, die in de Maasstad zijn geboren, getogen, ernaartoe verhuisd of gevlucht. De bewoners van de straat staan symbool voor de vele culturen en ruim 170 nationaliteiten die de stad rijk is. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
De tentoonstelling laat met interactieve spelen aan kinderen zien hoe de buren in de Superstraat met elkaar en de wereld zijn verbonden. Zo komen de producten van winkelier Aga uit alle windstreken en leert Rodney kinderen een dans voor het zomercarnaval in zijn huis vol kleurrijke kostuums.
 
Tijdens de opening houdt burgemeester Aboutaleb een toespraak, waarna Koningin Máxima de tentoonstelling opent. Zij brengt een bezoek aan de Superstraat en spreekt met de ontwerper en betrokkenen. Superstraat is de eerste tentoonstelling waarmee het Wereldmuseum opent na een grote verbouwing. De expositie gaat op zaterdag 6 juli open voor publiek. Voor meer informatie, zie de website van het Wereldmuseum.
 
Door: Nationale Recreatiegids