Beeld uit voorstelling 'Revolutions' van HNTjong. Foto; Phile Deprez

De voorstelling Revolutions van HNTjong heeft een nominatie voor een Zilveren Krekel in de categorie 'meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater' in de wacht gesleept voor het decor/kostuums en de video van de voorstelling, en maakt nu kans op goud. Dit meldt Het Nationale Theater.

De nominatie werd gisteren bekendgemaakt door de jury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Met de Zilveren Krekel-nominatie zijn de ontwerpers van Revolutions automatisch genomineerd voor de jeugdtheaterprijs de Gouden Krekel die op zondag 15 september wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.
 

Juryoordeel

 
Over ontwerpers Sacha Zwiers en Catharine Scholten zei de jury: "Revolutions van HNTjong parachuteert ons in een dystopisch Nederland waar een CEO het voor het zeggen heeft en de grens tussen schijn en werkelijkheid moeilijk is te trekken. Decor en kostuums, aangevuld met videobeelden brengen de game achtige glamouromgeving maar ook de grauwe wereld van de revolutionairen prachtig tot leven."
 

Genomineerden en winnaars

 
Andere genomineerden die medingen naar de Gouden Krekel voor 'meest indrukwekkende podiumprestatie' zijn Jibbe Willems voor zijn libretto van Jabber (6+) van Theatergroep Kwatta, Marlyn Coetsier en Marlies Schot voor enscenering en toneelbeeld van In de kelder staat een huis (2+) van Theatergroep Winterberg en Stip Theaterproducties, en Dorothy Blokland voor haar rol in Anansi en de nieuwe wereld (4+) van Blokland & Blackman. 
 

De Krekels

 
De Krekels zijn de Jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Podiumkunstenaars zijn het hart van theaters en concertgebouwen en dragen krachtig bij aan het kunstklimaat. Hun prestaties verdienen bijzondere aandacht en daarom eren de podia, verenigd in de VSCD, en partners uit de sector elk jaar de podiumkunstenaars door het uitreiken van prijzen in verschillende genres.
 
Door: Nationale Recreatiegids