Normal_rss_entry-209663

Tijdens de 38e editie van Oerol op Terschelling beleven ruim dertig voorstellingen hun (wereld)première. Het jaarlijks terugkerende festival begint vrijdag en trekt de komende tien dagen naar verwachting 50.000 cultuurliefhebbers naar het Waddeneiland.

Oerol biedt een programma vol - veelal vernieuwend - theater, dans, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars gaan op bijzondere locaties op onderzoek uit en tonen hun creaties aan het publiek. Zo zijn er optredens van onder anderen Aafke Romeijn, Douwe Bob, HAEVN, Marike Jager en Pip Blom. Verder zijn er voorstellingen van Orkater, Romana Vrede, De Dansers en Theater Rotterdam.

Volgens de organisatie laat Oerol dit jaar "de vergezichten, de perspectieven van de makers, en ook hun zorgen en hoop voor de toekomst zien". "Een wereld waarin je wordt uitgedaagd je eigen inzichten tegen het licht te houden. Een tijdelijke samenleving waarin iedere deelnemer telt en de verwondering centraal staat."

Nieuw dit jaar zijn onder meer de Secret Garden Sessions, een concertreeks met neo-klassieke muziek van Nederlandse en buitenlandse artiesten.

Door: ANP