Beeld: Rijksmuseum

De tentoonstelling Alle Rembrandts in het Rijksmuseum sluit af met een bezoekersaantal van 455.000. Om de grote belangstelling in goede banen te leiden werkte het museum met tijdsloten. Het publiek beoordeelde de tentoonstelling met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,1. Dit meldt het Rijksmuseum.

Het afgelopen pinksterweekend was de laatste kans om alle 22 schilderijen, 60 tekeningen en de 300 beste etsen van Rembrandt uit de eigen collectie te bewonderen. Het museum was deze dagen extra lang geopend, van 9.00 tot 21.00 uur.
 
Taco Dibbits, hoofddirecteur: “Geweldig die grote belangstelling voor Rembrandt. Geleerd van de vorige grote Rembrandt-tentoonstelling in 2015, hebben we de capaciteit bewust wat lager gehouden. Zo konden we de bezoekersstromen per half uur reguleren en het bezoek voor iedereen zo prettig mogelijk maken.”
 

Eerste Rembrandt-tentoonstelling in reeks van drie

 
Alle Rembrandts was de eerste van drie tentoonstellingen ter gelegenheid van Jaar van Rembrandt. Van15 juli tot en met 15 september is onder de titel Lang Leve Rembrandt een selectie van ruim 8.000 ingezonden kunstwerken van publiek te zien. En van 11 oktober tot en met 19 januari presenteert het Rijksmuseum Rembrandt & Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters, met topstukken van Rembrandt en zijn tijdgenoten uit onder andere het Museo Nacional del Prado in Madrid. Op 8 juli start in het bijzijn van het publiek het grootste onderzoek naar De Nachtwacht ooit.
 
Door: Nationale Recreatiegids