Normal_rss_entry-209256

Het podium van de theaterconcertreeks Aïda in Concert, die plaatsvindt op het Autotron in Den Bosch, is afgelopen weekend beschadigd geraakt door de storm die over het land trok. Het achterdoek op het podium is gescheurd en een deel van het licht, dat al was geplaatst, is beschadigd. Dat heeft producent Stage Entertainment dinsdag gemeld.

De concertreeks gaat pas over een week van start maar was nu al deels opgebouwd omdat het jaarlijkse Libéma Open Tennistoernooi op het Autotron bezig is. Het podium moest daarom eerder worden opgebouwd zodat de tennissers tijdens hun wedstrijden geen hinder ondervinden van bouwgeluiden.

Het gaat om een enorm transparant podium (net zoals het podium dat jaarlijks bij de Amsterdamse Uitmarkt staat) van 31 meter breed, 17 meter diep en 10 meter hoog. De kapotte achterwand is bijna 7 meter hoog. Een nieuw achterdoek is met grote spoed besteld en kan hopelijk op tijd worden geleverd, laat Stage Entertainment weten.

De première is op 20 juni, de eerste try-out op 19 juni. De hoofdrollen worden gespeeld door April Darby, Willemijn Verkaik en Freek Bartels. Voor een aantal data kunnen nog kaarten worden gekocht. 

Door: ANP