Normal_rss_entry-207259

Acteur Paul Groot gaat volgend jaar de hoofdrol spelen in een nieuwe Nederlandse tournee van de beroemde musical Company van Stephen Sondheim. De voorstelling is te zien van half februari tot en met begin juni, meldt producent PIT Producties maandag.

Behalve Groot spelen ook Maartje van de Wetering, Tjebbo Gerritsma, Cystine Carreon, Esther Maas en Jeremy Baker rollen in de musical.

De voorstelling vertelt over de charmante, succesvolle Robert die er achter komt dat hij iets lijkt te missen in het leven. Mannen willen hem zijn, vrouwen willen hem hebben, maar toch is hij nog steeds single. Vrienden trouwen en scheiden, hebben relaties en kinderen en staan vol in het leven. Maar Robert blijft toeschouwer en vraagt zich af: heb ik een ander nodig om mezelf te zijn?

Company won onder meer vijf Drama Desk Awards en zes Tony's. PIT Producties bracht eerder de musicals Into the Woods en Putting It Together naar Nederland.

De speellijst van Company is nog niet gepubliceerd op de website van PIT Producties, maar op de website Paul Groot Online zijn al wel een aantal eerste speeldata- en locaties terug te vinden. Hieruit valt op te maken dat het stuk op 14 februari 2020 in première gaat in theater Agora in Lelystad; kaartverkoop is gestart.

Door: ANP