Do Ho Suh (Museum Voorlinden - eigen foto - 16 mein 2019)

Vanaf vandaag is in Museum Voorlinden in Wassenaar de eerste solotentoonstelling van Do Ho Suh te zien. De Zuid-Koreaanse kunstenaar is bekend van zijn bouwwerken in doorzichtige gekleurde stof, waarvan er een groot aantal te zien zal zijn in Voorlinden. Daarnaast worden er maquettes, tekeningen en video's getoond. Dit meldt Architectuur.nl

Bezoekers kunnen door de monochrome bouwwerken van textiel wandelen, die allemaal exacte replica's zijn van vroegere woonhuizen van Suh. De kunstenaar wil er onder meer de vraag mee oproepen wat het fenomeen 'thuis' voor ons betekent, en hoe we ons verhouden tot de ruimte om ons heen.
 

Tussen droom en realiteit

 
De stoffen huizen van Suh bevinden zich volgens Voorlinden tussen droom en realiteit. In het museum is een reeks van deze bouwwerken achter elkaar geplaatst; wie erdoorheen wandelt verplaatst zich als het ware door de huizengeschiedenis van Suh. Bezoekers krijgen ook inzicht in het maakproces van de kunstwerken, onder andere door middel van tekeningen, schetsontwerpen, maquettes en video's.
 
De tentoonstelling van Do Ho Suh loopt tot en met 29 september 2019. Voor meer informatie en tickets, zie de website van Museum Voorlinden.
 
Door: Nationale Recreatiegids