Logo_entr_e__jongerenclub_concertgebouw___concertgebouworkest__-_logo_-_liggend

De jongerenclub van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, Entrée, wordt komende zondag 25 jaar, en zal dit zilveren jubileum op vrijdag 24 mei vieren met een speciale editie van hun eigen concertserie Entrée Presents. Hierin zullen de grenzen tussen elektronische en akoestische muziek worden opgezocht. Dit meldt het Concertgebouw.

Op de feestelijke avond zal een uniek programma worden gepresenteerd, waarin technoproducer Henrik Schwarz en het Alma Quartet hun nieuwe album CCMYK lanceren. De stoelen gaan de zaal uit, waarna er gedanst kan worden op muziek van lokale Amsterdamse helden: Sjamsoedin doet een live modulaire set en bij KAUW gaat live zijn housegrooves ten gehore brengen. 
 

Muzikaal ping-pong

 
Henrik Schwarz + Alma Quartet CCMYK is een avontuurlijke muzikale samenwerking tussen producer Henrik Schwarz en het Alma Quartet. Voor dit album heeft het Alma Quartet in verschillende Berlijnse opnamestudio's geïmproviseerd met ritmes en geluiden die kenmerkend zijn voor een strijkkwartet. Deze motieven en geluiden worden op het podium in real-time in een elektronische loop bewerkt door Henrik Schwarz en teruggestuurd naar de spelende musici. Een soort 'muzikaal ping-pong'. Hierdoor kan er onmiddellijk bovenop de bestaande motieven opnieuw geïmproviseerd worden. Het resultaat is een album met acht tracks waarbij de klassieke invloed van het Alma Quartet en de techno / elektronische achtergrond van Henrik Schwarz zorgen voor een keur aan verschillende klankkleuren en wellicht zelfs een geheel nieuw genre.
 
Het jubileumfeest van Entrée vindt plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Voor meer informatie en tickets, zie de website van Entrée.
 
Door: Nationale Recreatiegids