A seat at the table - fotografie; Bas de Brouwer (beeld via persbericht Het Nationale Theater)

De voorstelling A Seat at the Table landt 23 tot en met 25 april in Den Haag, de thuisstad van co-producent Het Nationale Theater. Daar zal een geactualiseerde versie van het stuk over alledaags racisme, dat oorspronkelijk voor Oerol werd geproduceerd, te zien zijn in het Theater aan het Spui. Dit meldt Het Nationale Theater. 

De voorstelling belooft pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend,  te zijn. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting, en zit volgens de makers vol ervaringen die soms zo absurd zijn dat het lachwekkend is. 
 

Oerol

 
Voor Oerol 2017 heeft Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol A Seat at the Table gemaakt. Pers en publiek waren erg onder de indruk. Voor Amini en zijn collega’s werd al snel duidelijk dat de voorstelling de theaters in moest om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te maken. En nu is het zo ver: A Seat at the Table is in een opgefriste gedaante te zien in de theaters, met actuele voorbeelden en twee nieuwe acteurs: Leandro Ceder en Anton de Bies. Daarnaast nemen Amini en Ward Kerremans het spel voor hun rekening.
 

Liefde en haat voor het vaderland

 
A seat at the table gaat over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.
 

Co-productie Het Nationale Theater

 
A Seat at the Table is een productie van Black Sheep can Fly in samenwerking met Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds. Meer informatie over het stuk is te vinden via de website van Het Nationale Theater