Normal_honderdduizendse_bezoeker_chihuly-tentoonstelling_groninger_museum____groninger_museum__foto__marten_de_leeuw_

Het Groninger Museum ontving gisteren de honderdduizendste bezoeker van de tentoonstelling CHIHULY. De 70-jarige Erica Kelderman uit Haren was de gelukkige; zij ontving de catalogus van de expositie en een bos bloemen uit handen van museumdirecteur Andreas Blühm. Dit meldt het Groninger Museum. 

Kelderman bezocht CHIHULY samen met haar vriendin Marita Ruyter (68), uit Assen: "Ik was al eerder naar de tentoonstelling geweest en vond het zo geweldig dat ik het ook aan mijn vriendin wilde laten zien."
 

Geliefd bij pers en publiek

 
CHIHULY is sinds december 2018 in Groningen te zien. De tentoonstelling vol glassculpturen doet het goed bij pers en publiek: bezoekers zijn enthousiast en ook in recensies worden de glassculpturen geprezen. De CHIHULY-tentoonstelling  is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld en is de grootste museale expositie van de kunstenaar in Europa van de laatste twintig jaar.
 
De bijzondere glascreaties van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly zijn nog tot en met 5 mei 2019 te zien. Voor tickets en meer informatie over de expositie, zie de website van het Groninger Museum. 
 
Door: Nationale Recreatiegids