Normal_bevrijdingsfestival_bij_bevrijdingsmuseum__beeld_via_persbericht_

Vanaf 8 april zal in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ te zien zijn. De expositie verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

In de tentoonstelling komen jongeren van nu het woord die onder andere vertellen over hun plaats in de samenleving, discriminatie, idealen en verwachtingen. 'Laat me mezelf zijn' is een educatieve productie van de Anne Frank Stichting en is samengesteld uit displays, audiovisueel materiaal en een aantal kernobjecten.
 

Voorjaarsprogramma

 
De tentoonstelling gaat tegelijk van start met de Nationale Museumweek, die duurt tot en met zondag 14 april. Op die dag kunnen mensen voor half geld naar het museum, en vindt de aftrap plaats van het nieuwe voorjaarsprogramma. Zo organiseert het Bevrijdingsmuseum in april en mei onder andere spannende spionagetrainingen, parachutistenworkshops en een aantal themamiddagen rondom het leven van Anne Frank, speciaal voor kinderen. 
 

Fieldtrips

 
Bezoekers die meer willen weten over de historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Groesbeek en Nijmegen kunnen meetouren met de fieldtrips van de Grateful Generation Tours (in een authentieke Willy's MB) of deelnemen aan een battlefield fietstour (met eigen fiets). Daarnaast organiseert het Bevrijdingsmuseum op 5 mei het jaarlijkse Bevrijdingsfestival (10.30-16.30 uur) in en rondom het museum met live muziek, fieldtrips en persoonlijke verhalen van opa's en oma's.
 
Voor meer informatie over het voorjaarsprogramma en over de Anne Frank-expositie 'Laat me mezelf zijn', zie de website van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.
 
Door: Nationale Recreatiegids