Normal_groene_camera__logo_

Morgen vindt de prijsuitreiking plaats van de Groene Camera, de fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. Voor de drie verschillende onderdelen en acht verschillende categorieën werden ruim zesduizend beelden ingestuurd. Op 11 mei is er een tentoonstelling met de resultaten te zien in het Museon in Den Haag. Dit meldt Museon. 

De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY (de uitgever van het magazine) in samenwerking met het Museon. Deze samenwerking resulteert in de tweede editie van de Groene Camera-expositie, die vanaf 11 mei 2019 in het Museon in Den Haag is te zien. Met de tentoonstelling willen de organisaties de natuurfotografie bevorderen en bij een breed publiek onder de aandacht brengen.
 

Iets om zuinig op te zijn

 
De gedachte dat fotografie een belangrijke rol kan spelen in het – al dan niet onbewust – versterken van het besef dat de natuur van de Lage Landen mooi en bijzonder is, en daarom ook iets om zuinig op te zijn, is voor de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven het belangrijkste motief geweest om de natuurfotografieprijs de Groene Camera in het leven te roepen. 
 

Geen leeuwen met reeën vergelijken

 
De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto's te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Schoonhoven zegt hierover: "Het is een heel bewuste keuze om alleen foto’s uit deze twee landen te accepteren. Ten eerste willen we graag onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. Ten tweede is het eerlijker voor de deelnemende fotografen omdat je geen leeuwen en toekans hoeft te vergelijken met een roodborstje of ree."
 
Meer informatie over de Groene Camera is te vinden via de website van Natuurfotografie. Tickets voor Museon kunnen geboekt worden via de website van het Haagse museum. 
 
Door: Nationale Recreatiegids