Normal_bert_mennings__nieuwe_directeur_limburgs_museum_-_beeld_via_persbericht_

De raad van toezicht van het Limburgs Museum heeft Bert Mennings benoemd als de nieuwe algemeen directeur. Hij was eerder verbonden aan het Cobra Museum in Amstelveen het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Mennings volgt interim-directeur Rob Schmitz op die per 1 april vertrekt. Dit meldt het Limburgs Museum. 

Naar eigen zeggen kiest het museum met Mennings voor een een netwerker, cultureel ondernemende innovator en verbinder met een ruime ervaring in de museale en erfgoedsector. Zijn taak is om meer mensen op moderne wijze  maatschappelijk-culturele verhalen van Limburg door de jaren heen te laten ervaren. Samenwerken met het maatschappelijk middenveld is essentieel, zo valt in het persbericht te lezen.
 

Cobra Museum en Nationaal Glasmuseum

 
Bert Mennings (1968) groeide op in het Gelderse Babberich in de Liemersstreek. Sinds 2012 is hij verbonden aan het Cobra Museum in Amstelveen, waar hij zich met name bezighield met het cultureel ondernemerschap en het bepalen van een nieuwe artistieke koers. Bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam heeft hij als bestuurder leiding gegeven aan de herpositionering en herfinanciering van het museum en glasblazerij.
 

"Erfgoed heeft de toekomst"

 
Mennings kijkt uit naar de nieuwe baan: "Ik ben zeer vereerd en trots dat ik de kans krijg om directeur van het Limburgs Museum te worden. Limburg is een fantastische provincie. Ik kijk ernaar uit om, samen met het geweldige team van het Limburgs Museum, mooie en interessante verhalen te gaan vertellen over het rijke heden en verleden van Limburg. Erfgoed heeft de toekomst, is mijn overtuiging. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."
 
Door: Nationale Recreatiegids