Normal_logo_koningsdag_amersfoort_2019

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bieden op maandagavond 15 april in Theater Flint in Amersfoort het jaarlijkse Koningsdagconcert aan. Het thema is dat jaar Alle Stemmen Gelden. Het concert wordt bijgewoond door mensen die betrokken zijn bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Bij het concert staat dit jaar de stem centraal. Onder het motto Alle Stemmen Gelden zingen koren over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen. Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir, de meisjes van het Nationaal Kinderkoor en verschillende koren uit de regio treden op. Daarnaast zingen Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. De dirigenten zijn Wilma ten Wolde en Daniel Reuss. 
 

Sinds 1985

 
Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de koninklijke familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen. Net als voorgaande jaren is prinses Beatrix ook deze editie weer aanwezig bij het concert.
 
Het Koningsdagconcert op 15 april is alleen voor genodigden. Daarnaast wordt een concertregistratie uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.
 
Door: Nationale Recreatiegids