Tegelreliëf Ad Dekkers, © Erfgoedvereniging Heemschut - beeld via persbericht RVD, nr. 48

Prinses Beatrix onthult zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van de minimalist Ad Dekkers. Aansluitend zal ze een tentoonstelling bezoeken over de kunstenaar waar alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Ad Dekkers (1938-1974) staat bekend om zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het tegelreliëf van negen bij achttien meter is in 1971 aangebracht in de toenmalige MTS in Gouda. Door uitbreiding van de school verdwijnt het kunstwerk. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. reconstrueren het kunstwerk in het park van Bruns B.V.
 

Tentoonstelling

 
Prinses Beatrix onthult de reconstructie van het tegelreliëf. Aansluitend bezoekt Prinses Beatrix in het nabijgelegen Ploeggebouw een tentoonstelling over Ad Dekkers waar alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Ook spreekt zij met kunstenaars en met vertegenwoordigers van de erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V.
 

Beschermvrouwe

 
Erfgoedvereniging Heemschut zet zich sinds 1911 in voor het behoud van cultureel erfgoed. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de erfgoedvereniging.
 
Door: Nationale Recreatiegids