Normal_rss_entry-192048

Het Leids Cabaret Festival, een van de twee grootste podia voor nieuw talent op dit gebied, introduceert dit jaar een nieuwe prijs. De Studentenjuryprijs wordt uitgereikt door leden van vier verschillende Leidse studentenverenigingen: Minerva, Quintus, Augustinus en SSR-Leiden.

Dat heeft Bunker Theaterzaken, dat het evenement organiseert, dinsdag bekendgemaakt. De winnaar van de nieuwe award krijgt een optreden in augustus tijdens de El Cid, de Leidse introductieweek voor eerstejaars.

De prijs is mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer, die het festival jaarlijks steunt. De cabaretier kwam in aanraking met het vak doordat finalisten van het festival vroeger optraden op zijn school, het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Dit motiveerde hem om tijdens zijn studententijd mee te doen met het Groninger Studenten Cabaret Festival; de rest is geschiedenis. Naast de Studentenjuryprijs worden traditiegetrouw ook de Juryprijs en de Publieksprijs uitgereikt.

'Leids'

Het 'Leids' geldt als een van de belangrijkste springplanken voor jong cabarettalent in Nederland. Grote namen als Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Katinka Polderman en Tim Fransen braken door na winst op het podium van de Leidse schouwburg.

Het festival vindt dit jaar plaats tussen 11 en 16 februari. De grote finale wordt gepresenteerd door Dolf Jansen. Het populaire programma Spijkers met koppen wordt die dag ook live vanaf het festival uitgezonden.

Door: ANP