Normal_hamlet_-_de_familievoorstelling__theater_rotterdam___sanne_peper_

Het Nationale Theater en Korzo Theater in Den Haag pakken in de voorjaarsvakantie (25 februari tot en met 3 maart) groots uit met de vierde editie van jeugdtheaterfestival Lentekriebels. Naast voorstellingen en activiteiten gericht op ouders en kinderen verrijst er een enorme glazen kas op het Spuiplein. Dit meldt Het Nationale Theater. 

Het Lentekriebels-festival vindt plaats op verschillende locaties, namelijk in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Korzo Theater en in de kas op het Spuiplein. Een dag voordat Lentekriebels van start gaat wordt de glazen kas van zes bij zes meter geplaatst. In deze glazen ruimte worden kinderen betrokken bij de natuur en kweken ze groene vingers tijdens workshops. De foyer van Theater aan het Spui wordt traditiegetrouw omgetoverd tot gratis knutselparadijs waar iedereen naar binnen kan lopen. 
 

Meet & Greet met Australische schrijver

 
Dit jaar verwelkomt Lentekriebels op de eerste dag een speciale, internationale gast: schrijver Andy Griffiths. Hij presenteert op het nieuwste deel van De Waanzinnige Boomhut. Iedereen kan vanuit de glazen kas meteen doorlopen naar de foyer in Theater aan het Spui om de populaire Australische schrijver te ontmoeten, vragen te stellen en het boek te laten signeren.
 

Van Hamlet tot vreemde eend

 
Naast alle activiteiten, zoals het zoeken naar de vreemde eend in het vogelspothuisje en een eigen weerbericht maken, staat dit festival natuurlijk ook in het teken van jeugdtheater. Daarnaast kunnen kinderen zelf ook op het podium staan na het volgen van de workshop: Lentestorm. Tijdens het festival speelt onder andere de succesvolle familievoorstelling Hamlet van Theater Rotterdam en de met vijf sterren bekroonde theaterhit De man die alles weet. Daarnaast krijgen ook jonge theatermakers een podium om intieme voorstellingen te spelen.
 
Het volledige overzicht van het programma is te vinden op www.hnt.nl/lentekriebels.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids