Normal_muiderslot

Het ergoedfestival Groen in Gooi en Vecht, dat dit jaar plaatsvond van 31 mei tot en met 9 september, heeft de bezoekersaantallen van de deelnemende musea en tuinen fors doen toenemen. Afgelopen zomer kregen ze gemiddeld twintig procent meer bezoek. Volgend jaar komt er een tweede editie. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

In een evaluatierapport over Groen in Gooi en Vecht concludeert Jan-Jaap de Kloet, wethouder in Wijdemeren en voorzitter van het regionaal overleg cultureel erfgoed, recreatie en toerisme, dat het festival een groot succes was: "Het initiatief en het gemeenschappelijke thema hebben gewerkt", stelt De Kloet, waarmee hij doelt op de flinke toename in bezoekersaantallen bij de deelnemende instanties. "Daarmee heeft het festival zich bewezen. Meteen al. Natuurlijk zijn we daar zeer blij mee, maar we weten tegelijkertijd dat er bij een volgende editie nog een slag gemaakt kan worden."
 
Tijdens de eerste editie van het erfgoedfestival waren er ruim honderd publieksactiviteiten, die ten doel hadden om het publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met 'Gooise groenverhalen'. Zo waren er tentoonstellingen, lezingen over het landschap, wandel- en fietsroutes, en schilderworkshops. Onder de deelnemers zaten Singer Laren, het Muiderslot, Kasteel-Museum Sypesteyn, Museum Weesp, en naaldbomentuin Pinetum Blijdenstein.
 
Het erfgoedfestival zal een biënnale worden. In 2020 komt de tweede editie. Die zal als thema Grensverleggers hebben. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids