Normal_rss_entry-188206

Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury, heeft binnen tien weken anderhalf miljoen bezoekers in de Nederlandse bioscopen getrokken. Dat blijkt woensdag uit de cijfers van de filmsector.

De film staat na bijna drie maanden nog steeds op de eerste plek van de lijst met best bezochte bioscooptitels. Bohemian Rhapsody laat andere succesvolle films die recenter uitkwamen, zoals Bon Bini Holland 2, Aquaman en Ralph Breaks the Internet, ver achter zich.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Bohemian Rhapsody de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm van 2018 was. De film won maandag twee Golden Globes, voor beste film van het jaar en beste hoofdrolspeler. De recensies voor de film waren gemengd.

Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek en zijn vertolking van Mercury. Maar sommige critici vinden echter dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. De manier waarop zijn muzikale talent is belicht, wordt wel unaniem geprezen.

Door: ANP