Normal_bonami_spelcomutermuseum_zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verhuisd: van station naar snelweg. De ruimte in het voormalige sorteercentrum van PostNL was te klein geworden voor het grootste computermuseum van Nederland. Een industriepand op het vrijetijdscomplex De Vrolijkheid biedt nu uitkomst. Dit meldt Stichting Bonami SpelComputers.

De Vrolijkheid is bezig te transformeren van bedrijventerrein naar een plek war vrije tijd centraal staat. De komst van het computermuseum, dat een pand betrekt van een voormalige groothandel in machines, past binnen deze transformatie. Op het terrein, dat aan de noordkant van de stad ligt naast de A28, zijn nu al een stadion, zwembad, casino, kinderspeelparadijs, indoor trampolinepark en indoor skatecentrum te vinden.

Op de nieuwe locatie heeft het museum een nog grotere expositieruimte, waardoor er niet alleen meer museumstukken tentoongesteld kunnen worden, maar er ook meer ruimte is voor speelgelegenheden met tientallen retro arcadekasten en flipperkasten; deze staan allemaal op vrij spelen afgesteld voor het publiek. Bezoekers maken op deze wijze kennis met de geschiedenis van de computer en spelcomputer en kunnen dit gelijktijdig ervaren door op de klassiekers te spelen. Ook besteedt het museum aandacht aan het heden en de toekomst, zo is het mogelijk Virtual Reality te beleven of een 3D-printer in werking te zien. Daarnaast kunnen ook alle moderne spelcomputers in het museum te ervaren.

John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum: "Dankzij de fantastische inzet van onze vrijwilligers hebben we het museum in een mum van tijd kunnen verhuizen. De komende tijd zullen we ons richten op het aanbieden van nog meer speelgelegenheden, om bezoekers kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de computer en gaming."

Komende donderdag is de opening van het nieuwe pand te Ossenkamp 4 in Zwolle. Toegang is die dag gratis (van 13.00 tot 16.00 uur). Computerpionier Willem Louis van der Poel komt om 13.30 uur een lezing geven.

Door: redactie Nationale Recreatiegids