Normal_the_garden_of_earthly_worries__artist_impression__studiolibeskind___paleis_het_loo

Paleis Het Loo toont van 2 april 2019 tot medio 2021 The Garden of Earthly Worries, een presentatie van vier sculpturen, ontworpen door de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Het is voor het eerst dat er hedendaagse kunst wordt getoond in de paleistuinen. Dit meldt Paleis Het Loo.

The Garden of Earthly Worries is een presentatie van vier abstracte beelden die de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide symboliseren. Volgens de kunstenaar zijn deze gassen schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen en dragen ze bij aan de onbalans in de natuur, wat weer leidt tot onomkeerbare klimaatveranderingen met desastreuse gevolgen voor mens en natuur. Met de vier beelden plaatst Libeskind een groot contrast in de barokke paleistuin.

Studio Libeskind in New York geniet internationale faam vanwege ontwerpen voor musea en andere culturele en openbare gebouwen wereldwijd, zoals het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor de herbouw van het World Trade Center in New York. Daniel Libeskind is tevens ontwerper van het nog te realiseren Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De kunstenaar ontving vele prijzen voor zijn werk.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing, maar de tuinen kunnen in deze periode wel bezocht worden.  

Door: redactie Nationale Recreatiegids