Koning opent vernieuwd Anna Frank Huis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Koning Willem-Alexander opent donderdag 22 november het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam. Dit doet hij samen met jongeren die zich inzetten tegen vooroordelen en discriminatie. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

In het vernieuwde museum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging verteld in samenhang met de geschiedenis van de onderduikers in het huis. De veranderingen die het museum nu doorvoert komen voort uit het gegeven dat er steeds minder ooggetuigen zijn die de feiten en gebeurtenissen uit die tijd invoelbaar kunnen maken. De vernieuwing van het museum heeft dan ook vooral ten doel om bij te dragen aan het historisch besef en de emotionele beleving van met name de jongere generatie.

Anne Frank blijft, als hoofdpersoon in het museum en vertelster van het verhaal, centraal staan. Aan de hand van dagboekcitaten wordt in de betrokken ruimten de onderduikgeschiedenis verteld. Daarbij zijn in het museum onder andere een nieuwe entree en educatieve ruimten gebouwd. Meer dan 1,2 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Anne Frank Huis.

De Koning verricht de opening van het vernieuwde Anne Frank Huis samen met jongeren uit het jongerenteam van de Anne Frank Stichting. Zij zetten zich in tegen vooroordelen en discriminatie. Vervolgens krijgt de Koning een rondleiding door het  museum en spreekt hij met medewerkers.

Door: redactie Nationale Recreatiegids