Normal_museum_de_lakenhal__leiden___nieuwbouw

Museum De Lakenhal opent op zaterdag 15 juni haar deuren weer voor publiek. In een vrij toegankelijk openingsweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 kunnen bezoekers opnieuw kennismaken met het Leidse museum, dat sinds januari 2017 gerestaureerd en uitgebreid wordt. Dit meldt Museum de Lakenhal op zijn website.

In de nieuw gebouwde tentoonstellingszalen wordt vanaf de heropening een speciale presentatie ingericht rond de restauratie en uitbreiding, met fotowerken van Karin Borghouts en Marjan Teeuwen. De bekende topstukken van het museum, zoals Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden, de Brillenverkoper van Rembrandt van Rijn en Contra-Compositie VII van Theo van Doesburg, zullen vanaf medio juni te zien zijn in hun nieuwe onderkomen, de Laecken-Halle.

Ook staat er al een grote blockbuster op stapel: vanaf 3 november 2019 presenteert De Lakenhal in de nieuwe tentoonstellingsvleugel de expositie Jonge Rembrandt. 1624-1634, met vroege werken van de beroemde Leidenaar, waaronder vele bruiklenen uit internationale musea. De voorverkoop voor deze tentoonstelling start dit najaar.

Door: redactie Nationale Recreatiegids