Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Museum Arnhem kan in 2021 weer open

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Museum Arnhem kan in 2021 de deuren weer openen, als de Arnhemse gemeenteraad bereid is om 7,5 miljoen euro extra uit te trekken voor een ingrijpende renovatie, schrijft wethouder Hans de Vroome aan de raad.

Het toonaangevende museum voor moderne kunst is sinds november 2017 gesloten vanwege de verbouwing, maar die operatie kwam begin dit jaar stil te liggen toen bleek dat de renovatiekosten veel te laag waren ingeschat. Voor de klus was vijftien miljoen euro gereserveerd. Niemand wilde voor dat bedrag aan de slag omdat er op dit moment meer dan genoeg ander werk is in de bouw.

Het college heeft tal van locaties voor het museum de stad laten uitzoeken. Die blijken allemaal duurder uit te vallen dan renovatie, aldus De Vroome. Bovendien vervallen dan waarschijnlijk al toegezegde subsidies van de provincie Gelderland en cultuurfondsen.

Het is waarschijnlijk dat de raad akkoord gaat met het gevraagde extra geld, want het college (GroenLinks, VVD, PvdA en D66) heeft er een meerderheid.

Door: ANP

22 oktober '24 ( 8:41)

Winst zestiende editie Sonja Barend award voor Margriet van der Linden

Margriet van der Linden heeft de zestiende editie van de Sonja Barend Award gewonnen. De prijs voor het beste interview van het afgelopen televisieseizoen werd maandagavond door de naamgever zelf uitgereikt in het BNNVARA-programma Bar Laat.

22 oktober '24 ( 8:35)

22 november brengt André van Duin boek en album uit

André van Duin brengt op 22 november een nieuw album en boek uit, genaamd La Bohème. Het album is geïnspireerd op de Franse chansons van Charles Aznavour. Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft het voorwoord van het gelijknamige boek geschreven.

22 oktober '24 ( 8:32)

Zaterdag 2 november herdenking filmmaker Theo van Gogh

Filmmaker Theo van Gogh wordt op zaterdag 2 november herdacht op het Leidseplein in Amsterdam. Het is op die dag precies twintig jaar geleden dat de regisseur en opiniemaker werd vermoord door Mohammed B.

22 oktober '24 ( 8:30)

Andere Nederlandse herinneringscentra vragen om extra financiële steun

De directeuren van vier herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog luiden in navolging van Kamp Westerbork de noodklok over de financiële steun die ze vanuit het Rijk krijgen. In een brief schrijven ze dat die "al jaren knelt" en dat "het onmogelijk is om als organisatie te kunnen blijven ontwikkelen". De brief is namens de voormalige concentratiekampen in Vught en Amersfoort, het Nationaal Monument Oranjehotel en het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag gericht aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

21 oktober '24 (10:30)

Ook ruimte voor spanningen in samenleving in openingsconcert Amsterdam 750

In het openingsconcert in de Ziggo Dome waarmee volgende week zondag het jubileumjaar 'Amsterdam 750' begint, is ook ruimte voor spanningen die er zijn in de samenleving. "Het concert moet daar recht aan doen en passen in de tijdgeest. Dus dat gaan we terugzien in verschillende thema's", zegt programmadirecteur Sietse Bakker.

21 oktober '24 ( 9:15)

Politie beëindigt protestactie in museum Naturalis Leiden

De politie heeft een einde gemaakt aan een protestactie van Extinction Rebellion (XR) in museum Naturalis in Leiden. Zo'n twintig betogers van de actiegroep hielden in het museum een 'dodenmars' voor de biodiversiteit, en droegen onder meer een doodskist met zich mee met daarop de tekst 'biodiversiteit'. Daarna gingen de actievoerders zitten, was te zien op een livestream van de actiegroep. Toen het museum om 17.30 uur sloot, zaten de betogers er nog.

21 oktober '24 ( 9:00)

Nederlandse tv-serie winst prestigieuze filmaward

De Nederlandse tv-serie The Night Watch, die momenteel in ontwikkeling is, heeft op de prestigieuze film- en televisiemarkt MIA in Rome de Development Award for Outstanding Drama Project gewonnen. Steven Friedman, de schrijver en bedenker van de serie, nam de prijs vrijdagavond in ontvangst. Als winnaar van het Drama Pitching Forum op MIA krijgt het project een subsidie om de serie verder te ontwikkelen. Het Nederlandse project werd gekozen uit meer dan zeshonderd inzendingen.

21 oktober '24 ( 8:50)

Boek Royce de Vries uitgesloten voor NS Publieksprijs 2024

Royce de Vries is "geraakt" door het besluit van boekenkoepel CPNB om zijn boek Ik beloof je dat ik honderd word uit te sluiten van nominatie voor de NS Publieksprijs 2024. Het boek over zijn vermoorde vader Peter R. de Vries is het bestverkochte Nederlandse non-fictieboek van het jaar, maar is niet genomineerd. Het boek is volgens CPNB niet verhalend genoeg.

18 oktober '24 (11:00)

Nieuwe boekenprijs voor ontwerper Joost Grootens

Boekontwerper Joost Grootens, bekend van zijn atlassen, woordenboeken en bijbels, krijgt dit jaar De Kapitaal. Met de nieuwe Nederlandse prijs wil de stichting De Best Verzorgde Boeken een persoon, instelling of initiatief eren vanwege de bijzondere bijdrage die zij hebben geleverd aan de boekverzorging in Nederland.

18 oktober '24 (10:38)

Tentoonstelling ‘Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent’ blijft langer open

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft besloten de tentoonstelling ‘Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent’ te verlengen tot 1 juni 2025. De expositie, die onderwerpen behandelt zoals seksualiteit, gender en toestemming, trekt een divers publiek en blijkt een waardevol platform te bieden voor gesprekken tussen jong en oud. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.