Normal_rss_entry-173579

Wie vanaf vandaag voor het eerst een Museumkaart koopt, gaat 64,90 euro betalen, vijf euro meer dan eerder. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is vanaf vandaag 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.

Volgens de organisatie achter de Museumkaart is de prijsverhoging nodig, om het systeem op de lange termijn te kunnen handhaven. Musea krijgen op basis van hun toegangsprijs een vergoeding voor ieder bezoek met de Museumkaart. De toegangsprijzen van musea stijgen, onder meer door afgenomen subsidies.

De kaart voor de jeugd tot en met 18 jaar blijft in prijs gelijk (32,45 euro). De museumprijzen voor deze groep zijn vaak laag en over het algemeen nogal verschillend. Soms mogen jongeren ook gewoon voor niets. Verder wil de organisatie graag hele gezinnen binnenhalen.

Vorig jaar brachten meer dan 1,3 miljoen Museumkaarthouders samen 8,7 miljoen museumbezoeken. Doordat ongeveer 90 procent van de verkoopprijs van de kaart naar de musea gaat, heeft deze de musea in 2017 ruim 62 miljoen opgeleverd.

Door: ANP