Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontmoeting met paus vond André Rieu fantastisch

Door Fleur Zomer
schedule 1 min
andre rieu met viool en geeft salut
André Rieu heeft genoten van zijn ontmoeting met paus Franciscus vrijdagochtend. De Limburgse violist laat na afloop van de audiëntie in het Vaticaan weten dat hij de ontmoeting, waarbij hij Franciscus de hand schudde, "fantastisch" vond.

De paus ontving vanwege het 50-jarig jubileum van de collectie van moderne en hedendaagse kunst in de Vaticaanse musea tweehonderd artiesten uit verschillende landen. Rieu en architect Rem Koolhaas waren vanuit Nederland naar Rome gekomen.

De paus hield ook een toespraak. "Hij sprak veel over harmonie. Ik ben muzikant en harmonie is het mooiste en belangrijkste in het leven. Met mijn concerten elke avond wil ik harmonie en vreugde brengen aan mensen over de hele wereld", zegt de violist.

Rieu gaat vanuit Rome naar Liverpool, waar hij zaterdag optreedt. In juli staan er weer shows in Nederland gepland. Dan speelt de violist zijn jaarlijkse thuiswedstrijd op het Vrijthof in Maastricht.

Door: ANP

27 juni '23 ( 8:45)

Nicol Kremers wil alle beelden met Peter Gillis uit Massa is Kassa weg hebben

Nicol Kremers eist dat alle beelden waarop zij samen met haar ex Peter Gillis te zien is uit het tv-programma Massa is Kassa worden verwijderd en niet meer worden uitgezonden. Dat bevestigt haar advocaat Sébas Diekstra maandag aan het ANP na berichtgeving hierover van het AD.