Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Demonstranten verzamelden zich voor Limburgse Mondo Verde

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Demonstranten verzamelden zich voor Limburgse Mondo Verde / Foto: "Mondo Verde" door Günter Hentschel
Zondagmiddag werden bezoekers van het Limburgse attractiepark Mondo Verde verwelkomd door een tientallen leden van dierenrechtenorganisaties. Zij waren aan het demonstreren voor de ingang van het park en spraken bezoekers aan om hun bezoek aan het park te heroverwegen, meldt 1Limburg.

Volgens de demonstranten worden de dieren in het attractiepark niet goed behandeld. Mondo Verde is al eerder in opspraak gekomen, nadat dierenrechtenorganisatie Bite Back een rapport uitbracht met misstanden in het park. Tijdens de demonstratie afgelopen zondag waren ze onder andere leuzen als ‘laat de leeuw niet in zijn kooitje staan’ aan het zingen.

Maatregelen blijven uit

Nadat het rapport van Bite Back is gepubliceerd, zijn er geen maatregelen getroffen om de misstanden in het park aan te pakken. “Vandaar dat wij ons genoodzaakt voelen om vandaag hier te staan”, zegt Raymond Olivers van Bite Back Nederland.

Verblijven

Eén van de misstanden waar de dierenrechtenorganisatie naar verwijst zijn de kooien waar de dieren in verblijven. Die zouden volgens de organisatie te klein zijn, waardoor de dieren onnatuurlijk en apathisch gedrag zouden vertonen. Daarom stond Ernst Oosterwaal van Partij voor de dieren bij de ingang folders uit te delen. Hij vindt dat het nergens op slaan dat dieren en attracties worden gecombineerd: “Omdat ze gek worden van de herrie en te weinig ruimte hebben.” De dieren vertonen volgens Olivers ‘ernstige tekenen van stress en verveling’. Ook stelt hij dat de dieren onder omstandigheden worden gehouden die in Nederland niet zijn toegestaan.

Bewustzijn

De activisten staan er vooralsnog om bewustzijn te creëren. Volgens Oosterwaal lijkt het erop alsof de flyers hierbij helpen. Daarnaast lobbyt de partij voor het ondertekenen van een petitie, die een fokverbod en overplaatsing van de dieren moet bewerkstelligen. 

12 juli '24 (13:17)

Dit is wat je moet weten over de Tilburgse Kermis

Mening Brabander (en andere Nederlanders) hebben vrijdag 19 juli gemarkeerd in hun agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux, met honderden attracties (waarvan tien (!) nieuwe), festivals en feestjes in de horeca belooft het weer een waar spektakel te worden. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over de kermis in Tilburg.

11 juli '24 (10:17)

Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.

11 juli '24 ( 9:34)

Openingsdatum Danse Macabre bekend en onthulling binnenkant attractie

Er wordt al twee jaar aan de Danse Macabre in de Efteling gewerkt. Die is bijna klaar om te bezoeken, en het pretpark heeft donderdag de openingsdatum van de attractie aangekondigd. Vanaf 31 oktober kunnen mensen de mysterieuze abdij bezoeken. Het vervallen gebouw is nu overigens ook al te zien, maar voor het eerst deelt de Efteling beelden van de binnenkant van de abdij. Daar zie je onder andere koorbanken, oude elementen uit het Spookslot en een enorm orgel, meldt het pretpark.

10 juli '24 (12:53)

Uitbreiding Olifantenvallei in Beekse Bergen afgerond

Vandaag zijn de educatieve hut en het nieuwe restaurant in de Beekse Bergen officieel open. Dat markeert het einde aan de ontwikkeling van de Olifantenvallei in het dierenpark. Het gebied deed inspiratie op bij de Kikuyu, een bevolkingsgroep in Kenia die van oorsprong rond Mount Kenya leeft. Verschillende diersoorten in het Safaripark, inclusief de kalfjes Mosi, Ajabu en Tendai, konden al een tijdje gebruik maken van de uitgebreide buitenruimte. 

10 juli '24 ( 9:55)

Slagharen organiseert deze zomer Wilde Westen dorpsfeest

Zomer in Attractiepark Slagharen wordt dit jaar gevierd met een Wilde Westen dorpsfeest. Bezoekers kunnen op een met vlaggetjes en lampjes versierd dorpsplein (dat wordt omgebouwd tot een dorp uit het Wilde Westen van 1860) luisteren naar livemuziek, stuntshows én natuurlijk de attracties in het park. 

09 juli '24 (11:44)

Nieuw Rotterdam gedeelte nu te zien in Madurodam

Op maandag is een nieuw gedeelte van Rotterdam feestelijk geopend in miniatuurwereld Madurodam. Met de toevoeging is het nu ook mogelijk om hier onder andere de iconische kubushuizen, het Depot en de Markthal te beschouwen, meldt Madurodam.

08 juli '24 (12:07)

Kasteeltuinen Arcen deze zomer gratis toegankelijk voor kinderen

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen deze zomer gratis een bezoek brengen aan Kasteeltuinen Arcen. Dit maakt het bloemen- en plantenpark een uitstekende bestemming voor een gezinsuitje. Dat meldt Kasteeltuinen Arcen.

05 juli '24 (15:26)

Beperkte ruimte voor Lambertuskermis in Hengelo vanaf 2025

Vanaf 2025 zal de Lambertuskermis in het centrum van Hengelo minder ruimte hebben. Dit komt door de voortdurende ontwikkelingen en geplande bouwprojecten in de binnenstad. Door de herinrichting van het marktplein is er al minder plaats voor attracties, en ook het Burgemeester Jansenplein moet ruimte inleveren vanwege de nieuwe horecagelegenheden. Hierdoor bestaat de kans dat de kermis kleiner wordt en minder attracties zal hebben, zo meldt Twente FM.

04 juli '24 (13:13)

Efteling introduceert voorleessprookjes met geluiden uit Sprookjesbos

Er was eens een keizer… De nieuwe Kleren van de Keizer en meerdere sprookjes uit de Efteling zijn vanaf vandaag voor te lezen op de een speciale pagina van de Efteling. Leuk is dat je, wanneer je toestemming geeft om de microfoon te gebruiken, terwijl je het verhaal voorleest er automatisch bijbehorende geluiden worden afgespeeld, meldt de Efteling.