Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Efteling begint met testen virtuele wachtrij bij Droomvlucht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Efteling begint met testen virtuele wachtrij bij Droomvlucht
Niets is vervelender dan lang staan wachten voor een attractie in een pretpark. Dat beseft ook de Efteling zich en daarom is het maandag gestart met het testen van een digital wachtrij voor de Droomvlucht. Het doel wat het Kaatsheuvelse pretpark wil bereiken is dat bezoekers nergens meer dan twintig minuten hoeven te wachten, meldt Brabants Dagblad.

In 2030 wil de Efteling dat bezoekers nergens meer langer dan twintig minuten moeten wachten. Het is niet vreemd dat ze hiermee aan de slag gaan: pretparkgasten noemen dit als hun grootste ergernis. Dus heeft het attractiepark in haar jaarverslag opgenomen dat zij voor 2030 de wachttijden flink willen verkorten. “Zelfs buiten de attracties, zoals in horecagelegenheden, zal wachten in 2030 geen dominante rol meer spelen”, staat vermeld in het jaarverslag.

De Efteling experimenteert nu met een digitale wachtrij om deze te verkorten. Dit wordt getest met de populaire attractie Droomvlucht. Om in de rij te staan moet je de app van de Efteling downloaden en digitaal aansluiten in de rij. Je kunt dan rondlopen door het park maar je moet wel in de buurt blijven. Wanneer je aan de beurt bent krijg je een melding op je telefoon. Dan kun je via een andere ingang de attractie in. Mensen kunnen daarnaast ook gewoon aansluiten in de fysieke wachtrij; je móet dus niet de app downloaden om een ritje te maken.

Spontaniteit verdwijnt

Het is overigens niet de eerste keer dat de Efteling met een digitale wachtrij experimenteert. Zo zijn er vanaf 2017 al meerdere tests uitgevoerd bij andere attracties, zoals de Python en Symbolica. Toen konden bezoekers via de app een tijdslot reserveren. Wel vonden de bezoekers dat hiermee de spontaniteit van een bezoek verdwijnt.

Deze virtuele wachtrijen worden ook in andere grote attractieparken gebruikt, maar zijn dan vaak bedoeld om meer inkomsten te genereren. In Disneyland Parijs kun je voorgaan al je ervoor wilt betalen. Dat kost al snel 15 euro per persoon. Wil je een hele dag voordringen, dan ben je tussen rond de 120 euro kwijt. Dit is niet de bedoeling in de Efteling.

Foto: Efteling

25 juli '24 (12:41)

Terug op de Nederlandse kermis: de thrillride Move-it 18

Kermisfamilie Straub herintroduceert de thrillride Move-it 18 op de Nederlandse kermis. De attractie is jarenlang niet meer op de kermissen verschenen. Er is plek voor achttien passagiers die er meerdere malen mee over de kop gaan. Dit meldt Looopings.

23 juli '24 (14:30)

Efteling vernieuwt de Aquanura-watershow

Deze zomer is de Efteling druk bezig met het veranderen van de watershow Aquanura. Met een ander muziekstuk en vernieuwde licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show in een nieuw jasje gestoken. Er komen onder meer vier ‘Bakens van Licht’, grote lantaarns met een hoogte van acht meter. 

23 juli '24 (13:02)

Tekort aan keuringsinstanties kermisattracties leidt tot lange wachtlijsten

‘Slapeloze nachten’ hebben ze ervan. Kermisexploitanten moeten vaak lange tijd, tot soms wel anderhalf jaar, wachten voordat hun attracties kunnen worden gekeurd. Er blijkt een flink tekort te zijn aan aangewezen keuringsinstanties (AKI), meldt Omroep Brabant.

23 juli '24 ( 9:52)

Burgers’ Zoo bestaat precies 100 jaar

De deuren van Burgers’ Zoo openden precies honderd jaar geleden in Arnhem, met de naam ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Ook Connexxion viert dit jaar haar 75 verjaardag. Daarom kunnen bezoekers van het dierenpark op 23 juli op vertoon van hun entreekaartje gratis met de bus van en naar Arnhem CS reizen. Tijdens de busreis vertellen dierentuingidsen je over de geschiedenis van het park, meldt Burgers’ Zoo.

22 juli '24 (12:37)

Op dit vlak streeft Avonturenpark Hellendoorn alle andere parken voorbij

Ze krijgen misschien niet de meeste bezoekers per jaar over de vloer, maar hebben wel een ander punt waar het attractiepark in Hellendoorn in uitblinkt. Zij hebben namelijk met een flinke voorsprong een veel groter bereik op TikTok, zelfs veel meer dan de Efteling, meldt AD. Hoe doen zij dat? 

22 juli '24 (10:53)

Radar onderzoekt dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Vorige week publiceerde tv-programma Radar een item over het Limburgse attractiepark Mondo Verde. Naast attracties huist het park ook dieren, zoals leeuwen en vogels. Die worden volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back niet thuis in dit park. Daarom dook Radar de materie in om meer inzicht in de zaak te krijgen, meldt Radar.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.