Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Producent Te Land Ter Zee vraagt Efteling-publiek geen beelden te publiceren

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Producent Te Land Ter Zee vraagt Efteling-publiek geen beelden te publiceren / Foto: "Recording of the Dutch televisionprogram "Te land, ter zee en in de lucht" at Veurne (Belgium)." door kattenfan
De eerste drie van vier opnamedagen van het nieuwe seizoen van Te Land, Ter Zee En In De Lucht zitten er inmiddels op. Aankomende zaterdag is de laatste opname van het programma dat sinds 2011 niet meer op de buis was. Voor die laatste – en ook vorige opnames – heeft de producent EndemolShine Nederland een boodschap aan de bezoekers: liever geen beelden van de opnames vastleggen en delen op internet. Juristen stellen dat mensen hiermee inbreuk maken op beeld- en merkrecht van het programma, meldt Looopings.

Eind augustus keert na dertien jaar het bekende televisieprogramma Te Land, Ter Zee En In De Lucht weer terug op de buis. De opnames zijn deze week in de Efteling. Bezoekers zijn welkom om de opnames bij te wonen.

Bij de Aquanura-vijver hangt een klein bordje waarop staat dat men toestemming geeft aan de producent om herkenbaar in beeld te komen. Daarbij is het overigens niet echt een optie om daar niet akkoord mee te gaan: om de rest van het park te betreden moet je de vijver wel passeren.

Filmen

Tijdens de eerste paar dagen waren er veel mensen aanwezig bij de opnames. Die waren volop aan het filmen wat zij meemaakten en plaatsten dit op sociale media. RTL en EndemolShine waren hier niet blij mee: zij pasten het bordje aan zodat het nu luidt: ‘Let op! Het is niet toegestaan opnamen te maken van de set’. De producent en omroep dreigen met juridische stappen als men dit wel doet.

‘Van ons mag het gewoon’

Een woordvoerder van het pretpark in Kaatsheuvel vertelt aan Looopings dat deze keuze niet vanuit het pretpark komt. Die stelt dat mensen gewoon mogen filmen. Het delen van die filmpjes is echter een ander verhaal. De producent claimt alleenrecht te hebben op de beelden. Of dat juridisch kloppend is kan de woordvoerder van de Efteling niet zeggen.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 ( 8:31)

DierenPark Amersfoort verwelkomt drie sneeuwuilkuikens

Er zijn drie sneeuwuilkuikentjes uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. Volgens dierenverzorger Saskia Visser maken de diertjes het goed. “De nieuwsgierige jongen worden uitstekend behandeld door de ervaren ouders”, weet ze te vertellen. De kuikens lijken met hun grijze verenkleed nog niet echt op hun ouders, maar zullen hun donsveertjes de komende tijd langzaamaan omwisselen voor de herkenbare witte veren, meldt DierenPark Amersfoort.

15 juli '24 (11:59)

Efteling neemt nu toch statiegeldbekers in gebruik

Tegenwoordig gebruikt ook de Efteling statiegeldbekers. Langere tijd was hier geen beleid voor, maar sinds vorige week vraagt het pretpark in Kaatsheuvel 25 eurocent voor een drankje in een to go beker. 

15 juli '24 (10:08)

Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, waarvan een is overleden

Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

12 juli '24 (13:17)

Dit is wat je moet weten over de Tilburgse Kermis

Mening Brabander (en andere Nederlanders) hebben vrijdag 19 juli gemarkeerd in hun agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux, met honderden attracties (waarvan tien (!) nieuwe), festivals en feestjes in de horeca belooft het weer een waar spektakel te worden. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over de kermis in Tilburg.

11 juli '24 (10:17)

Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.