Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

In een reactie op vragen van onder meer de VVD en BVNL tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad zei wethouder Thijs Kuipers dat. Bovengenoemde partijen willen dat er steun komt voor het restaurant.

Grond

Wouter Hoeijmakers en Sven Nyqvist zijn de exploitanten van Boscafé Het Maasdal. Zij deden dinsdag hun verhaal tijdens het burgerpodium. De eigenaar van het pand waar de ondernemers hun café hebben wil dat zij vertrekken omdat het attractiepark Mind Mystery, eveneens van dezelfde eigenaar, wil uitbreiden op die plek. Daar moet een nieuw hal voor het attractiepark komen te staan, met een theaterzaal, nieuwe attracties en horeca.

Per 1 november

In eerste instantie zouden de restauranthouders per 1 november uit het pand vertrokken moeten zijn. Dat gaat nu langer duren, aangezien het juridisch proces nog loopt. Ze vrezen namelijk dat het vertrek leidt tot bedrijfs- en persoonlijk faillissement.

Een oordeel over de zaak vanuit de gemeente kan echter nog enige tijd duren, aangezien er nog geen volledige vergunningsaanvraag is ingediend. Daarnaast stelt Kuipers dat de gemeente zich hier überhaupt niet in kan mengen, omdat de zaak bij de rechter ligt.