Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

Op de blogpagina van de Efteling schrijft het pretpark dat zij vorig jaar onderzoek hebben laten doen naar verschillende abonnementsvormen. Daaruit bleek dat abonnementhouders tevreden zijn, maar ook wat meer flexibiliteit en keuze-opties wilden. Daar geeft het pretpark nu gehoor aan.

Vanaf juni

Halverwege het jaar kunnen mensen dus kiezen wat voor abonnement zij willen afsluiten. Men kan kiezen tussen een Classic, Plus en Premium abonnement. Bij elke upgrade krijgen houders extra voordelen.

Zo kunnen mensen met een Classic-abonnement 290 dagen per jaar het pretpark bezoeken, ook tijdens en aantal vakanties. Met een Plus-abonnement 340 dagen en met het Premium-abonnement kun je de Efteling onbeperkt bezoeken.

Geen verschil in leeftijd

Daarnaast wordt er vanaf dan geen onderscheid meer gemaakt tussen verschillende leeftijden. Het 65-plus-abonnement vervalt. Mensen die dit abonnement al hebben afgesloten waarbij de minimale looptijd nog niet is bereikt, mogen deze gebruiken totdat die minimale looptijd wel is bereikt.

Ondanks de abonnementswijzigingen zal er niets veranderen aan het parkeerabonnement. Mensen met een beperking krijgen overigens korting op hun abonnement. Bij een maandelijkse betaling is dat 5 euro, wanneer je in één keer betaalt krijg je 50 euro korting.

Om de verandering door te voeren is het vanaf vandaag tot en met 10 juni niet mogelijk om een abonnement voor het pretpark af te sluiten. 

Afbeelding: Efteling