Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

Vorige week werd bekend dat het Franse Groupe Looping het attractiepark in handen heeft. Ook Avonturenpark Hellendoorn valt onder de Franse groep.

Wit vindt het bijzonder dat Drievliet voor het eerst in handen is van een grote internationale groep. Overnames gebeuren wel vaker, maar dan zijn de parken al in handen van een andere grote groep.

Merken

Wel denkt Wit dat de bezoekers de overname enigszins zullen merken. Dat komt doordat een groot bedrijf veel meer middelen tot zijn beschikking heeft. “Schuiven met attracties binnen de groep, op een andere manier spullen inkopen, marketing. Er gaan wel veranderingen plaatsvinden.”

Geen groeicapaciteit

Komt met groot geld ook een grote uitbreiding van het park? Wit denkt van niet. Hij ziet dat er geen ruimte is voor uitbreiding. Fysiek niet, en hij denkt ook dat de nieuwe eigenaar ‘redelijk tevreden’ is over de grootte van het park. Wel kan er geschoven worden met attracties.

Desondanks vindt Wit de overname een goede ontwikkeling. Het pretpark is volgens hem al langere tijd onzichtbaar in de marketing en er is al een aantal jaren geen nieuwe grote attractie op het park gekomen.