Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractiepark De Waarbeek trapt zomerseizoen af met twee nieuwe attracties

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Attractiepark De Waarbeek trapt zomerseizoen af met twee nieuwe attracties / Foto: De Waarbeek
Ondanks het nostalgische karakter van Attractiepark De Waarbeek is het nodig om te blijven vernieuwen. Om zowel het seizoen af te trappen als het honderdjarige jubileum van De Waarbeek te vieren, openen er twee nieuwe attracties in het Hengelose attractiepark, meldt AD. 

De eerste bezoekers van het attractiepark in Hengelo zijn er helaas niet meer, maar dat laat ook zien hoe lang De Waarbeek al plezier biedt aan haar bezoekers. Op 1 juni bestaat het pretpark honderd jaar. Reden voor een feestje.

Met allerlei oude attracties – zoals de rodelbaan die uit 1930 stamt – heeft het pretpark een nostalgisch karakter gekregen door de jaren heen. Dit jaar ontbreekt echter wel een andere oude attractie, de oude zweefmolen uit 1940. Een gemis voor directeur Kevin Moespot.

Vorig jaar werd de zweefmolen namelijk vernield door storm Pia. Een conifeer viel op het toestel waardoor de attractie onherstelbaar werd beschadigd. Moespot wilde de zweefmolen graag vervangen. “Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een nieuwe attractie op deze plek: Pelle’s Uitkijktoren.”

Nieuwe attracties

In Pelle’s Uitkijktoren moeten bezoekers hun spierballen gebruiken. Met een touw trek je een stoeltje omhoog, om vervolgens in de top te genieten van een uitzicht over het park. Een stukje verderop in het park staat Twekky’s Dierenmolen, eveneens een nieuwe attractie van De Waarbeek.

100 jaar Waarbeek Feest

Zoals gezegd bestaat het attractiepark op 1 juni precies 100 jaar. Om dat te vieren heeft De Waarbeek organiseert daarom het ‘100 Jaar Waarbeek Feest’. Het wordt gevierd met het Familiefestival op 13 en 14 juni, waar Snollebollekes en De Alpenzusjes zullen optreden. Later in het jaar kunnen bezoekers ook naar het Food Circus, op 7 en 8 september. Daarnaast is er een kans dat er in juni nóg een nieuwe attractie in het park komt te staan. Moespot hoopt die volgend jaar te kunnen presenteren.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.

15 april '24 (10:50)

Herbouwen Snoephuisje Hans & Grietje van start: kost zo’n 8 ton

Sinds afgelopen woensdag is er een attractie minder in de Efteling. Het Snoephuisje van Hans & Grietje wordt opnieuw gebouwd. De attractie, daterend uit 1955, is inmiddels afgebroken om opnieuw uit de as te herrijzen. Dat kost het Kaatsheuvelse pretpark wel zo’n 800.000 euro, meldt Brabants Dagblad.

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.