Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sprookjeswonderland en Dierenpark Hoenderdaell krijgen hoogste waardering van bezoekers

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sprookjeswonderland en Dierenpark Hoenderdaell krijgen hoogste waardering van bezoekers / Foto: "Postmodern" door Alex Hoekerd
Overal in het land vind je wel leuke dagattracties. Maar welke zijn het beste? Van alle dagattracties in ons land denken de meeste bezoekers dat het Noord-Hollandse Sprookjeswonderland het meest geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Een goedkoop dagje uit blijkt het beste te kunnen bij Dierenpark Hoenderdaell. Hendrik Beerda Brand Consultancy onderzocht dit in hun jaarlijkse Dagattracties-Merkenonderzoek. Aan dit onderzoek deden sinds 2010 verspreid over het hele land 69.000 respondenten mee, meldt Hendrik Beerda Consultancy.

Het onderzoeksbureau stelt dat er drie criteria zijn waarop gezinnen een dagattractie beoordelen: de sfeer, het plezier en de locatie. Daarbij kijken ouders naar de mate van plezier die hun kinderen beleven, maar zijn ook praktisch ingesteld. Zo heeft Sprookjeswonderland een hoge score op de sfeer en het plezier, maar heeft het dierenpark voornamelijk een lokale bekendheid. Uit het onderzoek komt naar voren dat hetzelfde geldt voor de best geprijsde dagattracties Dierenpark Hoenderdaell. Daarom denkt het onderzoeksbureau dat er voor beide dagattracties ‘veel terrein te winnen valt’ wanneer de naamsbekendheid wordt verhoogd.

Andere hooggewaardeerde dagattracties

Het onderzoek keek niet alleen naar de best scorende dagattracties. Na Sprookjeswonderland staat Plopsa Indoor Coevorden op de tweede plaats van best gewaardeerde dagattracties. De derde plaats is veroverd door Dierenpark Hoenderdaell.

Voor de beste prijs/kwaliteitverhouding kunnen bezoekers dus het beste naar Dierenpark Hoenderdaell gaan. Mocht je iets anders willen, dan staat Dierenrijk in Mierlo op de tweede plaats en die wordt gevolgd door Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve) in Luttelgeest.

‘Stoerste dagattractie’

In het onderzoek wordt ook onderzocht wat Nederlanders de ‘stoerste’ dagattractie vinden. Hierin scoort het Nationaal Militair Museum het hoogst. Volgens Beerda vinden bezoekers het museum zowel stoer als leerzaam. “Deze elementen zijn voor veel gezinnen aantrekkelijk”, aldus Beerda. “Een nadeel van het militaire element is dat dit vooral mannen aanspreekt, terwijl in de meest Nederlandse gezinnen vrouwen de bestemming van een dagje uit bepalen.”

Het Nationaal Militair Museum wordt gevolgd door het Flevolandse attractiepark Walibi Holland en safaripark Beekse Bergen. “Ondanks dat Walibi zich als familiebestemming profileert, vinden veel jonge kinderen het park té stoer. In Beekse Bergen wordt stoerheid met kindvriendelijkheid gecombineerd waardoor alle drie de generaties zich tot dit safaripark voelen aangetrokken.

Leerzame dagattracties

Wie graag wat wil opsteken van een bezoekje aan een dagattractie, kan volgens het onderzoek het beste naar het Anne Frank Huis gaan. Dit jaar wordt het museum opgevolgd door het Brabantse Oorlogsmuseum Overloon en het Amsterdamse NEMO Science Museum.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS.