Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In welke parken is binnenkort weer pret te beleven?

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 13 min
location_on [xx]km
In welke parken is binnenkort weer pret te beleven? / Foto: Attractiepark Slagharen
Traditiegetrouw betekent de start van de lenteseizoen ook de start van het pretparkseizoen. Ondanks dat veel pretparken tegenwoordig ook in de wintermaanden de deuren open houden – wel is waar vaak gepaard met minder geopende attracties – zijn er ook nog parken die alleen ‘in het seizoen’ open zijn. Maar waar kun je wanneer terecht? Wij zochten het uit, zodat jij het niet meer hoeft te doen!  

Als er één ding is waar het in Nederland niet aan ontbreekt, dan zijn het wel pretparken. Links, rechts, overal kom je deze adrenalineparken tegen. De meest bekende is toch wel de Efteling, hoewel andere parken ook aan populariteit weten te winnen. En dat ze in trek zijn, dat blijkt ook uit de jaarcijfers. De meeste attractieparken hebben vorig jaar bezoekersrecords weten te vestigen. Meer mensen zoeken dus naar pretparkpret. Of de parken zijn vaker open.

De meeste parken gaan dit jaar rond het eind van maart weer open. Om jou een houvast te bieden hebben wij de openingsdata van de grootste en leuke attractieparken van het land in dit artikel onder elkaar gezet.

Julianatoren

De Julianatoren is dit jaar geopend van 24 maart tot en met 1 december. Elke dag is het park open van 10:30 uur tot 17:00 uur. In april is Julianatoren doordeweeks wel nog gesloten, maar vanaf mei kun je elke dag (op een paar uitzonderingen na) plezier beleven in de attracties in het park. Zo is er op 24 maart, tijdens Palmpasen, een evenement met Jul & Julia. Help jij ze mee om alle paaseitjes te vinden?

Efteling

Velen weten het waarschijnlijk al, of omdat zij al naar het pretpark zijn geweest, of bijvoorbeeld naar de Winter Efteling zijn gegaan, maar het Kaatsheuvelse themapark De Efteling is het hele jaar door geopend. Elke dag is de Efteling in ieder geval van 10:00 uur tot 18:00 uur open. Op sommige dagen kun je nog een uurtje langer in het park ronddwalen.

Attractiepark Slagharen

30 maart is de start van het nieuwe seizoen in Attractiepark Slagharen. Vanaf de opening staat het park in het teken van ‘Spring!’, het voorjaarsevenement van Slagharen. Het park is aangekleed met kleurrijke vlaggetjes, bloemen en planten en er zijn fotopunten.

Walibi Holland

Net als bij Slagharen gaat ook het seizoen van Walibi Holland op 30 maart weer van start. Op Facebook meldt het pretpark dat het gebied Play Ground is vernieuwd en dat op dit moment de laatste hand op de attracties wordt gelegd. “Kom jij in het paasweekend naar Walibi?”

Familiepark Nienoord

Vanaf het einde van de maand, 29 maart, kunnen bezoekers weer hun lol op in Familiepark Nienoord. het pretpark laat weten dat hun kalender helemaal gevuld staat met allerlei activiteiten voor jong en oud. Tijdens het Paasweekend kunnen bezoekers met Nieno en de paashaas op zoek naar verstopte paaseitjes.

Abonnementhouders kunnen een weekje eerder het park bezoeken. Voor hen is het park ook op 23, 24 en 27 maart geopend.

DippieDoe

Ondanks dat het binnenterrein van pretpark DippieDoe het hele jaar geopend is, gaan vanaf 1 april (echt waar) weer de deuren naar DippieDoe outdoor weer open.

Het pretpark meldt op haar website dat er nieuwe attracties in het buitenpark staan. Welke dit zijn, blijft geheim tot de opening. Ook kun je tijdens Pasen eitjes zoeken in het park en heeft DippieDoe een voorjaarsspeurtocht uitgestippeld. “Houd er rekening mee dat je paaseitjes in je buik krijgt!”

Attractiepark De Waarbeek

Dit jaar is een speciaal jaar voor Attractiepark De Waarbeek. Het themapark bestaat op 1 Paasdag namelijk honderd (!) jaar. In 1924 opende het als ‘Theehuis De Waarbeek’. Later groeide het uit tot één van de bekendste pretparken van het land, met tal van attracties en activiteiten.

Om het jubileum te vieren zijn er allerlei speciale activiteiten gepland. Op 1 juni is het ‘100 jaar De Waarbeek Feest’. Tickets voor het feest zijn nog te koop.

Drouwenerzand Attractiepark

Dit seizoen opent Drouwenerzand op 29 maart. Met de opening onthult het attractiepark een nieuwe attractie in het park: de Drifter. Ook leuk in Drouwenerzand is het ‘Power Weekend’ op zaterdag 20 en zondag 21 april. Dan heb je de kans op een meet and greet met de vrolijke tovenaar Steven Kazán.

Speelpark Oud-Valkeveen

Vanaf komend weekend kun je weer naar het bosrijke Naarden om een bezoekje te brengen aan speelpark Oud Valkeveen. Op 23 maart opent het park weer haar deuren voor het komende seizoen.

In het speelpark vind je een grote speelweide, een theater, een heus strand aan het Gooimeer en voor ouders is er ook een plekje om te genieten van de zon en de natuur.

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Deze zomer geen kerstmannen in Duinen Zathe, maar wel allerlei andere leuke activiteiten. Op 29 maart opent het verkeerspark in Assen weer haar deuren voor kinderen om (verantwoord) rond te scheuren in miniatuurauto’s. Let wel op je snelheid, anders moet de politieagent van Duinen Zathe je de verkeersregels nog maar eens uitleggen. En als je je aan alle regels hebt gehouden, krijg je ook nog eens een eigen rijbewijs. Wie wil dat nou niet?

Amusementpark Tivoli

Kom tijdens Pasen op 30 en 31 maart en op 1 april naar Amusementpark Tivoli om naast de attracties en speeltoestellen kun je tijdens het paasweekend eieren zoeken in het park en is er een meet & greet met de Paashaas. Natuurlijk zijn Tiffi & Toffi ook in park te vinden.

26 april '24 (12:40)

Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.