Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling wordt weer toneel van Te Land, Ter Zee en In De Lucht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Efteling wordt weer toneel van Te Land, Ter Zee en In De Lucht / Foto: "Recording of the Dutch televisionprogram "Te land, ter zee en in de lucht" at Veurne (Belgium)." door kattenfan
Het nostalgische programma Te Land, Ter Zee en In De Lucht krijgt een vervolg op televisie. Het programma wordt later in het jaar weer opgenomen in de Efteling. Dat maakte presentator Ruben Nicolai zondagavond bekend, meldt Looopings.

Wie tussen 1973 en 2011 naar de Nederlandse televisie keek ontging bijna niet aan het amusementsprogramma Ter Land, Ter Zee en In De Lucht. In het programma moeten deelnemers ineen zelfgemaakt voertuig over een hindernisbaan rijden. Degene die in de snelste tijd aan de bel aan het einde van het parcours weet te trekken wint. Maar ook voor de deelnemers die het meeste ongeluk hadden is er een prijs.

Efteling

Nu komt er een vervolg aan het populaire programma. Dat werd zondagavond bekendgemaakt door de aankomend presentator van het programma, Ruben Nicolai. Hij vertelt dat ze al plannen hebben om een aantal afleveringen op te nemen. Daarvan worden er vier in het attractiepark in Kaatsheuvel opgenomen. Wanneer dat gaat gebeuren is echter nog niet bekend.

Het is overigens niet de eerste keer dat er aflevering van Ter Land, Ter Zee en In De Lucht worden opgenomen in de Efteling. Volgens Looopings zijn er intussen al 23 afleveringen opgenomen in het attractiepark. Een aantal op de Siervijver, maar later werden de Vonderplas en Kanovijver hiervoor gebruikt. De presentator kon nog niet vertellen in welke plas de komende afleveringen worden opgenomen.

28 februari '24 (10:34)

Groen licht voor Efteling om Duitse kelder te verwijderen

In oktober van vorig jaar werd tijdens de graafwerkzaamheden voor uitbreiding van het pretpark in Kaatsheuvel een Duits munitiedepot gevonden. Volgens de gemeente heeft deze geen grote archeologische waarde. Dat betekent dat de Efteling groen licht heeft om de kelder weg te halen. Wel moet het pretpark alle vondsten documenteren en moet er tijdens de ruiming een archeoloog aanwezig zijn, meldt Brabants Dagblad.

27 februari '24 (12:53)

In mei openen deuren van Kunstdoolhof Doloris in Utrecht

Speurders en kunstliefhebbers opgelet. Na enige tijd wachten is het dan eindelijk zover: het kunstdoolhof Doloris opent haar tweede vestiging in Utrecht. In het museum waan je je door een doolhof vol met kunstwerken. Veel van die werken zijn van Utrechtse of lokale kunstenaar. Dat meldt DUIC.

26 februari '24 (14:37)

Hier komt het nieuwe Woezel & Pip-pretpark (vanaf 2026)

De geruchten dat er een nieuw attractiepark in het land komt voor het kindermerk Woezel en Pip is bevestigd. Van Hoorne Studios, de eigenaar van het merk, laat weten aan Looopings waar zij het park neer willen zetten. Die komt (in 2026) te staan in Woensdrecht. Daarvoor heeft het bedrijf afgesproken om vakantiepark Familyland in Hoogerheid over te nemen, meldt Looopings.

26 februari '24 ( 9:37)

Hortus Botanicus Amsterdam sluit grootste kas voor renovatie

De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

23 februari '24 (13:29)

Komt er een attractiepark over Woezel en Pip in Brabant?

Naast de Efteling komt er naar alle waarschijnlijk nóg een pretpark voor bekende figuren in Noord-Brabant. Het hondjesduo Woezel en Pip krijgen een eigen avonturen- en vakantiepark. Voor een locatie kijkt de bedrijf achter de twee bekende honden naar Brabant, meldt Omroep Brabant.

21 februari '24 (10:54)

Nieuwe vakantiehuisjes Slagharen eerder beschikbaar

Mensen die van een luxe overnachting én een pretparkbezoek willen genieten hebben geluk. Eind vorig jaar kondigde Attractiepark Slagharen aan dat er nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd op het resort van het pretpark, ‘Rancho Grande’. In eerste instantie zou het voor bezoekers mogelijk zijn om vanaf 1 juli één van deze nieuwe huisjes te boeken. Nu blijkt dat mensen al per eind april een overnachting kunnen boeken, meldt Looopings.

20 februari '24 (11:42)

Derde olifantskalfje geboren in Beekse Bergen

In het Brabantse Hilvarenbeek is in Safaripark Beekse Bergen het derde olifantskalfje in 4 maanden geboren. Dit is een record; nog nooit eerder zijn er in een Europees dierenpark zo kort achter elkaar Afrikaanse olifanten geboren

20 februari '24 (11:32)

Rotterdam klaar met wachten op komst attractiepark: ‘Moet een keer open’

Dat de bouw van het attractiepark enige tijd in beslag zou nemen, daar ging de gemeente Rotterdam wel van uit. Maar tien jaar later en nog steeds is er vrij weinig gekomen van het plan van ondernemer Hennie van der Most. Ondertussen is de aankondiging van uitstel van een opening minder verrassend dan dat het park daadwerkelijk open gaat, meldt De Ondernemer.

19 februari '24 (15:27)

Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

16 februari '24 (11:24)

Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.