Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling wordt weer toneel van Te Land, Ter Zee en In De Lucht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Efteling wordt weer toneel van Te Land, Ter Zee en In De Lucht / Foto: "Recording of the Dutch televisionprogram "Te land, ter zee en in de lucht" at Veurne (Belgium)." door kattenfan
Het nostalgische programma Te Land, Ter Zee en In De Lucht krijgt een vervolg op televisie. Het programma wordt later in het jaar weer opgenomen in de Efteling. Dat maakte presentator Ruben Nicolai zondagavond bekend, meldt Looopings.

Wie tussen 1973 en 2011 naar de Nederlandse televisie keek ontging bijna niet aan het amusementsprogramma Ter Land, Ter Zee en In De Lucht. In het programma moeten deelnemers ineen zelfgemaakt voertuig over een hindernisbaan rijden. Degene die in de snelste tijd aan de bel aan het einde van het parcours weet te trekken wint. Maar ook voor de deelnemers die het meeste ongeluk hadden is er een prijs.

Efteling

Nu komt er een vervolg aan het populaire programma. Dat werd zondagavond bekendgemaakt door de aankomend presentator van het programma, Ruben Nicolai. Hij vertelt dat ze al plannen hebben om een aantal afleveringen op te nemen. Daarvan worden er vier in het attractiepark in Kaatsheuvel opgenomen. Wanneer dat gaat gebeuren is echter nog niet bekend.

Het is overigens niet de eerste keer dat er aflevering van Ter Land, Ter Zee en In De Lucht worden opgenomen in de Efteling. Volgens Looopings zijn er intussen al 23 afleveringen opgenomen in het attractiepark. Een aantal op de Siervijver, maar later werden de Vonderplas en Kanovijver hiervoor gebruikt. De presentator kon nog niet vertellen in welke plas de komende afleveringen worden opgenomen.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.

10 mei '24 (11:51)

Stuntshow in Toverland neemt onverwachte wending: drie acteurs gewond

De openluchtshow Aqua Bellatores in Toverland nam afgelopen woensdagmiddag een vervelende wending. Tijdens de show zijn drie acteurs gewond geraakt bij een ongeval tijdens de show. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval, meldt de Telegraaf.

08 mei '24 (10:30)

Deze BN’er werkt tegenwoordig bij de Efteling

De Efteling heeft een nieuwe medewerker in dienst die velen waarschijnlijk zullen herkennen. Pepijn Gunneweg werkt namelijk sinds kort bij het pretpark in Kaatsheuvel. De acteur, presentator en theatermaker is werkzaam als conceptspecialist, meldt Looopings.

07 mei '24 (15:56)

Jongen opgepakt op verdenking van brandstichting bij Familiepark Nienoord

Afgelopen maandagnacht woedde er een grote brand in het Familiepark Nienoord in het Groningse Leek. De politie heeft dinsdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in het attractiepark, meldt RTL Nieuws.

07 mei '24 (10:16)

Efteling gaat samenwerking aan met maaltijdverzorger HelloFresh

De Efteling en maaltijdbezorger HelloFresh gaan samen een aantal sprookjesachtige maaltijden aanbieden. In de maand juni kunnen mensen vier weken lang een Efteling-recepten proberen. Die zijn geïnspireerd op Fata Morgana, Droomvlucht, Carnaval Festival en het Sprookjesbos, meldt de Efteling.