Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Plannen voor recreatiecentrum Family Fun Zon in Eelderwolde onzeker

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Plannen voor recreatiecentrum Family Fun Zon in Eelderwolde onzeker
De toekomst van de Family Fun Zone in businesspark Ter Borch is nog niet helemaal zeker. De projectontwikkelaar Four-D heeft het koopcontract voor de grond ontbonden. Daarom houdt wethouder Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo ‘alle opties open’. Dat meldt RTV Noord.

Er waren plannen voor een groot recreatiecentrum op businesspark Ter Borch, bij Eelderwolde in Groningen. Het was de bedoeling dat hier de Family Fun Zone zou komen, met veel attracties en mogelijkheid om te overnachten. In totaal werd er een koopcontract opgesteld voor een stuk grond van 21.500 vierkante meter. De grond is in de afgelopen jaren echter zo duur geworden, dat de projectontwikkelaar heeft besloten om het koopcontract te ontbinden.

Wel geeft het bedrijf uit Eindhoven aan dat zij alsnog met een plan voor de grond willen komen, maar de gemeente wacht daar niet op. Die heeft volgens Vellinga al lang moeten wachten tot de financiering van het plan rond was. Dat bleef echter op zich wachten en de gemeente heeft al meerdere malen het contract voor een halfjaar of een jaar verlengd. Wel begrijpt Vellinga dat corona het proces vermoeilijkt heeft.

Drie jaar

Inmiddels zijn we drie jaar verder en is er nog steeds geen financiering rond. Dus besloot de gemeente Tynaarlo om de grond weer op de markt te zetten. Dat doet de gemeente om andere partijen ook een kans te gunnen een onderneming op te zetten op de grond. Het is niet zo dat Four-D de grond helemaal niet meer krijgt, maar de gemeente houdt nu de opties open. “Laat ze maar met een plan komen.”

Volgens Vellinga wil de raad het businesspark ‘vullen’. Zo staat ook de komst van een Holland Casino op de agenda. Die zou zomaar eens de buur van de Family Fun Zone kunnen worden. Áls die er komt.  

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.