Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze vijf pretparken zijn ook tijdens de koude maanden open én hebben een vrolijk winterthema

Door Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Deze vijf pretparken zijn ook tijdens de koude maanden open én hebben een vrolijk winterthema / Foto: Toverland
Alhoewel de winter is nog niet echt begonnen, hebben we de eerste sneeuw van het jaar wel al gezien. December en januari zijn niet per se de maanden met het lekkerste weer. Daarom is het niet gek dat sommige pretparken hun deuren sluiten. Toch zijn niet alle attractieparken bang voor een beetje sneeuw en regen. Zij maken er juist een gezellige tijd van en toveren het hele pretpark om tot een winters wonderland. Benieuwd waar jij heen kunt voor een warme kopje chocolademelk na een ritje in jouw favoriete achtbaan? Je leest het hier.

Een pretpark bezoeken is niet meer alleen voor de zomermaanden. Misschien zijn sommige attracties wel gesloten, maar de pretparken weten dat met hun winterthema’s vaak meer dan goed te maken. Wil je weten waar je naartoe kunt voor spanning en gezelligheid? Hieronder lees je welke pretparken ook in de winter open zijn.

Winter Efteling

De meest bekende en gevestigde winteropening in pretparken vind je natuurlijk in de Efteling. De Winter Efteling is al van start gegaan en er staan allerlei leuke activiteiten op de agenda. Zo is de Speelweide in het park omgetoverd tot de Warme Winter Weide, waar je geniet van vreugdevuren. Er zijn winterse hapjes te scoren bij de foodkraampjes en ritjes te maken in jouw favoriete attracties – als die niet zijn gesloten voor onderhoud. En anders kun je je prima vermaken op de schaatsbaan in het gebied. Naast de Winter Efteling wordt op oudejaarsdag ook het nieuwe jaar ingeluid in de Efteling.

Bekijk de website van de Efteling voor informatie over openingstijden en tarieven.

Winterfeelings in Toverland

Vanaf 25 november gaat Toverland van start met de tweede editie van Winter Feelings. Tijdens dit evenement genieten bezoekers van extra attracties en entertainment in winterse sferen. Het park is versierd met feestelijke verlichting en overal staan dennenbomen en kerstdecoraties. Dit jaar is de schaatsbaan vergroot, met een grote kerstboom van maar liefst tien meter hoog in het midden van de baan. Heerlijk onder de kerstboom schaatsen met de familie, wat wil je nog meer?

Kinderen tot 90 centimeter kunnen gratis naar binnen. Voor actuele prijzen en openingstijden kun je de site van Toverland bekijken.

Bright Nights in Walibi Holland

Ook dit jaar is Walibi Holland geopend tijdens de wintermaanden. Zo kun je op 17, 23, 26 tot en met 30 december 2023 en van 2 tot en met 7 januari 2024 tijdens de Bright Nights genieten van kleurrijk verlichte attracties, winters entertainment en sfeervolle hapjes. En als het park in de avonduren wordt gehuld in duisternis, gaan duizenden lichtjes in het park aan.

Rides by Light in Duinrell

Op elke zaterdagavond worden de attracties in Duinrell versierd met allerlei mooie lichtjes. Daarnaast organiseert het pretpark ieder weekend entertainment zoals een mini disco of marshmallows roosteren. Uiteraard is het tikibad ook open zodat je daar lekker kunt opwarmen. De winterattracties zijn geopend tot en met 17 maart 2024.

Winter in Slagharen

De komende maanden staan de weekenden in Attractiepark Slagharen in het teken van de winterse wonderen. Het park staat al vanaf 4 november in het teken van een ‘magische’ winterbeleving. Vanaf 8 december staat er een enorme kerstboom op het Fonteinplein, waar de Kerstman en zijn elfjes zorgen voor meer magische momenten.

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.