Evenement in Toverland voor mensen die kerst alleen doorbrengen

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Deze kerst wil attractiepark Toverland mensen samenbrengen. Geïnspireerd door het verhaal van Bryan Vreijsen, de oprichter van Stichting Brabant Maatjes, nodigt Toverland mensen die alleen thuis zitten tijdens kerst uit om op eerste kerstdag naar het park te komen. Op het programma staan onder andere een gezamenlijke kennismaking, ritjes in attracties en een kerstdiner. Dat meldt Toverland.

Kerst staat voor veel Nederlanders in het teken van gezelschap, lekker eten en tijd voor vrienden en familie. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn ook veel Nederlanders die hun kerst alleen thuis doorbrengen. Voor hen organiseert Toverland een speciale dag op eerste kerstdag, met attracties, entertainment en heerlijk eten.

Inspiratie

“Voor mensen die zich eenzaam voelen, kunnen feestdagen als een extra schrijnende periode worden ervaren”, vertelt Bryan. Zelf heeft hij zich langdurig eenzaam gevoeld. Een oproep op X leverde veel reacties op en hielpen hem uiteindelijk: “Dit was de inspiratie voor de stichting die andere jongeren helpt bij het ontwikkelen van duurzame sociale contacten.”

Jean Gelissen, Algemeen Directeur van Toverland: “Toen wij dit verhaal vorig jaar tegenkwamen was dit voor ons meteen een inspiratie. We willen graag op eerste kerstdag een alternatief bieden voor wie niet thuis wil zijn.” Hij hoopt dat het leidt tot blijvende vriendschappen.

Eerste kerstdag

Op 25 december staat Toverland klaar om een plaats te zijn waar mensen elkaar kunnen leren kennen. Vervolgens gaat iedereen op pad. Het park is open en staat in het teken van het winterevenement Winter Feeling. Na zonsondergang is er een gezamenlijk kerstdiner in restaurant The Flaming Feather. Daarna is er nog een slotshow. Het evenement is voor mensen van 18 jaar en ouder. Aanmelden kan tot en met zondag 17 december via www.toverland.com/samen