Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenement in Toverland voor mensen die kerst alleen doorbrengen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Evenement in Toverland voor mensen die kerst alleen doorbrengen / Foto: Toverland
Deze kerst wil attractiepark Toverland mensen samenbrengen. Geïnspireerd door het verhaal van Bryan Vreijsen, de oprichter van Stichting Brabant Maatjes, nodigt Toverland mensen die alleen thuis zitten tijdens kerst uit om op eerste kerstdag naar het park te komen. Op het programma staan onder andere een gezamenlijke kennismaking, ritjes in attracties en een kerstdiner. Dat meldt Toverland.

Kerst staat voor veel Nederlanders in het teken van gezelschap, lekker eten en tijd voor vrienden en familie. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn ook veel Nederlanders die hun kerst alleen thuis doorbrengen. Voor hen organiseert Toverland een speciale dag op eerste kerstdag, met attracties, entertainment en heerlijk eten.

Inspiratie

“Voor mensen die zich eenzaam voelen, kunnen feestdagen als een extra schrijnende periode worden ervaren”, vertelt Bryan. Zelf heeft hij zich langdurig eenzaam gevoeld. Een oproep op X leverde veel reacties op en hielpen hem uiteindelijk: “Dit was de inspiratie voor de stichting die andere jongeren helpt bij het ontwikkelen van duurzame sociale contacten.”

Jean Gelissen, Algemeen Directeur van Toverland: “Toen wij dit verhaal vorig jaar tegenkwamen was dit voor ons meteen een inspiratie. We willen graag op eerste kerstdag een alternatief bieden voor wie niet thuis wil zijn.” Hij hoopt dat het leidt tot blijvende vriendschappen.

Eerste kerstdag

Op 25 december staat Toverland klaar om een plaats te zijn waar mensen elkaar kunnen leren kennen. Vervolgens gaat iedereen op pad. Het park is open en staat in het teken van het winterevenement Winter Feeling. Na zonsondergang is er een gezamenlijk kerstdiner in restaurant The Flaming Feather. Daarna is er nog een slotshow. Het evenement is voor mensen van 18 jaar en ouder. Aanmelden kan tot en met zondag 17 december via www.toverland.com/samen

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

08 april '24 (12:20)

Dit veranderde er eerder in de Efteling voor de borstvergroting van Doornroosje

Het was écht de bedoeling van de Efteling om Doornroosje een borstvergroting te geven. Dat en een aantal andere aanpassingen aan het sprookje moeten ervoor zorgen dat deze beter past bij het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck. Maar desondanks deze verklaring van het park speculeren Eftelingbezoekers op sociale media dat zij gewoon graag mee willen gaan met de tijd. Dat er aanpassingen worden gemaakt aan attracties is overigens niet voor het eerst, meldt Omroep Brabant.

05 april '24 (11:48)

Efteling niet blij met uitlekken foto's interieur Danse Macabre, maar is wel ‘mooie teaser’

Het is al iets duidelijker geworden hoe de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling eruit gaat zien. Foto’s van het interieur van de darkride lekten uit. Daar stond de Efteling niet op te wachten. Zij wilden het niet op deze manier naar buiten brengen, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (11:07)

Prinses Margriet opent nieuwe tentoonstelling Kasteel Ammersoyen

Prinses Margriet heeft op 4 april de nieuwe publiekspresentatie op het middeleeuwse Kasteel Ammersoyen geopend. Zij verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische opening. Met deze publiekspresentatie wordt de bekende maar vooral ook minder bekende kant van de middeleeuwen laten zien. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk klaar om bezocht te worden door publiek, meldt Kasteel Ammersoyen.

05 april '24 (10:05)

Subsidie voor voedselpark in Gelderland van de baan

Een domper voor de ondernemer die een groot voedselpark in Gelderland wilde bouwen. Vorig jaar had een meerderheid van de Provinciale Staten zich al tegen het verstrekken van een subsidie voor het World Food Center Experience uitgesproken en dit is nu definitief. Dat meldt AD.