Winter Efteling toneel van kerstconcert The Streamers

Door ANP
4 min
The Streamers geven op Tweede Kerstdag een speciaal kerstconcert vanuit de Winter Efteling. Met het optreden, dat gratis te streamen is, wil de gelegenheidsformatie mensen thuis een extra leuke kerst bezorgen. Kijkers kunnen geld doneren. De opbrengst gaat naar War Child.

Twee jaar geleden gaven The Streamers ook een kerstconcert. "Omdat we heel veel leuke reacties ontvingen van mensen die thuis wel zin hadden in een feestje op Tweede Kerstdag doen we het nu nog een keer", aldus Guus Meeuwis, bandlid van het eerste uur. "Het leuke aan die stream is dat je anders nooit voor zo veel mensen tegelijk kunt optreden", zegt organisator Machiel Hofman.

De keuze voor War Child als goed doel was snel gemaakt. "Het is nu zo hard nodig", aldus Hofman. "Kinderen mogen niet in oorlog opgroeien, of leven met zulke trauma's", aldus Hofman. "Kinderen mogen niet de dupe zijn van de actie van ons volwassenen", vult Meeuwis aan. "Wat muziek gelukkig heeft, is dat het kan troosten en verbroederen. We brengen het plezier naar de mensen en hopen de juiste snaren bij hen te raken en dat ze daardoor doneren."

Ernst Suur, directeur van War Child, zegt The Streamers "enorm dankbaar te zijn dat ze zich volledig belangeloos voor kinderen in oorlog inzetten". "Die steun is helaas harder nodig dan ooit", aldus Suur. "We kijken uit naar een geweldige avond waarbij we veel geld hopen op te halen."

De vaste bandleden zijn naast Meeuwis nog Frank Lammers, Kraantje Pappie, Thomas Acda, Emma Heesters, Diggy Dex, VanVelzen, Nick Schilder, Ronnie Flex, Paul de Leeuw, Simon Keizer, Snelle, Zoƫ Tauran, Claude en Paul de Munnik. Daarnaast treden gastartiesten als Chef'Special, Nielson, Pommelien Thijs, Bizzey en Youp van 't Hek op. Van 't Hek zingt zijn kerstklassieker Flappie. Jochem Myjer verzorgt hapjes en drankjes. Zij werken allemaal belangeloos mee.

Het kerstconcert start op dinsdag 26 december om 20.30 uur. Chef'Special verzorgt vanaf 20.00 uur een voorprogramma. De kaartverkoop is per direct van start gegaan. Bij het bestellen van een gratis kaartje wordt gevraagd een donatie te doen.