Abonnementskosten in de Efteling stijgen met 16 en 18 procent

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Een bezoekje aan de Efteling brengen wordt volgend jaar iets duurder. De prijzen van abonnementen voor het pretpark gaan vanaf 1 januari omhoog. Een regulier jaarabonnement kost hierdoor 250 euro per persoon, een stijging van 35 euro. Ook maandabonnementen worden het komende jaar duurder, meldt Looopings.

Momenteel leg je 19,50 euro per maand neer voor een abonnement in de Efteling. Dat wordt bijna 20 procent meer. Vanaf volgend jaar betaal je namelijk 23 euro per maand. Dat is een stijging van 42 euro. Naast een pretparkbezoek gaat ook de prijs voor parkeren omhoog: nu kost een parkeersupplement nog 40 euro per jaar of 3,50 euro per jaar, volgend jaar respectievelijk 45 euro per jaar of 4 euro per maand.

De verschillende abonnementen stijgen vrijwel allemaal. Zo moeten ook 65-plussers zo’n 30 euro per jaar extra neertikken. Mensen met een beperking zien eenzelfde soort stijging. Die betalen nu 170 euro per jaar, volgend jaar wordt dat 200 euro.

Wisselende tarieven

Abonnementshouders zijn via de mail op de hoogte gesteld door de Efteling. Er wordt geen concrete reden genoemd voor de verhoging. Ondanks de inflatie en de energiecrisis is het alsnog een kleine stijging van de prijzen. Zeker als je bedenkt dat volgend jaar de nieuwe attractie Danse Macabre wordt geopend, die het Spookslot gaat vervangen.

Bij de Efteling wordt al langere tijd nagedacht over de invoering van wisselende prijzen en voorwaarden, afhankelijk van de drukte in het park. Het lijkt er echter op dat dit de komende tijd niet wordt doorgevoerd, aangezien de Efteling er verder niet meer over heeft gecommuniceerd.