Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Abonnementskosten in de Efteling stijgen met 16 en 18 procent

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Efteling voert prijsverhogingen voor abonnementen door: stijging van 16 en 18 procent / foto: Efteling
Een bezoekje aan de Efteling brengen wordt volgend jaar iets duurder. De prijzen van abonnementen voor het pretpark gaan vanaf 1 januari omhoog. Een regulier jaarabonnement kost hierdoor 250 euro per persoon, een stijging van 35 euro. Ook maandabonnementen worden het komende jaar duurder, meldt Looopings.

Momenteel leg je 19,50 euro per maand neer voor een abonnement in de Efteling. Dat wordt bijna 20 procent meer. Vanaf volgend jaar betaal je namelijk 23 euro per maand. Dat is een stijging van 42 euro. Naast een pretparkbezoek gaat ook de prijs voor parkeren omhoog: nu kost een parkeersupplement nog 40 euro per jaar of 3,50 euro per jaar, volgend jaar respectievelijk 45 euro per jaar of 4 euro per maand.

De verschillende abonnementen stijgen vrijwel allemaal. Zo moeten ook 65-plussers zo’n 30 euro per jaar extra neertikken. Mensen met een beperking zien eenzelfde soort stijging. Die betalen nu 170 euro per jaar, volgend jaar wordt dat 200 euro.

Wisselende tarieven

Abonnementshouders zijn via de mail op de hoogte gesteld door de Efteling. Er wordt geen concrete reden genoemd voor de verhoging. Ondanks de inflatie en de energiecrisis is het alsnog een kleine stijging van de prijzen. Zeker als je bedenkt dat volgend jaar de nieuwe attractie Danse Macabre wordt geopend, die het Spookslot gaat vervangen.

Bij de Efteling wordt al langere tijd nagedacht over de invoering van wisselende prijzen en voorwaarden, afhankelijk van de drukte in het park. Het lijkt er echter op dat dit de komende tijd niet wordt doorgevoerd, aangezien de Efteling er verder niet meer over heeft gecommuniceerd.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.