Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit gebeurt er tijdens het Oud & Nieuw feest in de Efteling

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dit gebeurt er tijdens het Oud & Nieuw feest in de Efteling / Foto: Efteling
De wintermaanden komen er weer aan. Dat betekent niet alleen dat de kerstboom weer opgetuigd wordt, maar ook dat we snel het nieuwe jaar ingaan. De Efteling bouwt traditiegetrouw een feestje tijdens de jaarwisseling. Er staat weer van alles op de agenda. Lees snel verder om erachter te komen wat er precies te doen is!

Het Oud & Nieuw feest in de Efteling wordt groots aangepakt. Niet alleen kunnen bezoekers in de attracties, er is ook muzikaal entertainment, een silent disco en een vuurwerkshow.

Shows

Om 19.00 uur begint de eerste show van het Oud & Nieuw feest. In het Huis van de Vijf Zintuigen luister je naar de muziek van de Harmonie van Drie. Je kunt ook op de foto met de bewoners van de Efteling.

Natuurlijk wordt er op Oudejaarsdag afgeteld tot het nieuwe jaar. Daarom hangen er grote schermen langs de Siervijver die ieder uur een bekende klok uit de Efteling centraal zet. Ook verschijnen er vragen op het scherm, die zijn bedoeld om leuke herinneringen op te doen.

 Silent disco

Het Anton Pieckplein wordt omgebouwd tot een grote silent disco. Bezoekers kunnen met een koptelefoon luisteren naar de deuntjes van de Efteling. Misschien kom je hier ook August en zijn aapje Aagje tegen.

Vuurwerkshow

Om twaalf uur is het hoogtepunt van de avond: het inluiden van het nieuwe jaar. Dat gaat gepaard met een vuurwerkshow, ondersteund door laserstralen. Er wordt tijdens de show een nieuwe medley van de Efteling afgespeeld. Op de Pardoes Promenade staan aan het einde van de avond de bewoners van de Efteling klaar om je uit te zwaaien.

Een kaartje voor het Oud en Nieuw feest kost 52 euro per persoon. Dan krijg je een glaasje champagne, een oliebol en een parkeerplek. Voor abonnementhouders geldt een korting van 25 procent. De Efteling meldt dat zij al 80 procent van de kaartjes hebben verkocht.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.