Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit gebeurt er tijdens het Oud & Nieuw feest in de Efteling

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dit gebeurt er tijdens het Oud & Nieuw feest in de Efteling / Foto: Efteling
De wintermaanden komen er weer aan. Dat betekent niet alleen dat de kerstboom weer opgetuigd wordt, maar ook dat we snel het nieuwe jaar ingaan. De Efteling bouwt traditiegetrouw een feestje tijdens de jaarwisseling. Er staat weer van alles op de agenda. Lees snel verder om erachter te komen wat er precies te doen is!

Het Oud & Nieuw feest in de Efteling wordt groots aangepakt. Niet alleen kunnen bezoekers in de attracties, er is ook muzikaal entertainment, een silent disco en een vuurwerkshow.

Shows

Om 19.00 uur begint de eerste show van het Oud & Nieuw feest. In het Huis van de Vijf Zintuigen luister je naar de muziek van de Harmonie van Drie. Je kunt ook op de foto met de bewoners van de Efteling.

Natuurlijk wordt er op Oudejaarsdag afgeteld tot het nieuwe jaar. Daarom hangen er grote schermen langs de Siervijver die ieder uur een bekende klok uit de Efteling centraal zet. Ook verschijnen er vragen op het scherm, die zijn bedoeld om leuke herinneringen op te doen.

 Silent disco

Het Anton Pieckplein wordt omgebouwd tot een grote silent disco. Bezoekers kunnen met een koptelefoon luisteren naar de deuntjes van de Efteling. Misschien kom je hier ook August en zijn aapje Aagje tegen.

Vuurwerkshow

Om twaalf uur is het hoogtepunt van de avond: het inluiden van het nieuwe jaar. Dat gaat gepaard met een vuurwerkshow, ondersteund door laserstralen. Er wordt tijdens de show een nieuwe medley van de Efteling afgespeeld. Op de Pardoes Promenade staan aan het einde van de avond de bewoners van de Efteling klaar om je uit te zwaaien.

Een kaartje voor het Oud en Nieuw feest kost 52 euro per persoon. Dan krijg je een glaasje champagne, een oliebol en een parkeerplek. Voor abonnementhouders geldt een korting van 25 procent. De Efteling meldt dat zij al 80 procent van de kaartjes hebben verkocht.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 ( 8:31)

DierenPark Amersfoort verwelkomt drie sneeuwuilkuikens

Er zijn drie sneeuwuilkuikentjes uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. Volgens dierenverzorger Saskia Visser maken de diertjes het goed. “De nieuwsgierige jongen worden uitstekend behandeld door de ervaren ouders”, weet ze te vertellen. De kuikens lijken met hun grijze verenkleed nog niet echt op hun ouders, maar zullen hun donsveertjes de komende tijd langzaamaan omwisselen voor de herkenbare witte veren, meldt DierenPark Amersfoort.

15 juli '24 (11:59)

Efteling neemt nu toch statiegeldbekers in gebruik

Tegenwoordig gebruikt ook de Efteling statiegeldbekers. Langere tijd was hier geen beleid voor, maar sinds vorige week vraagt het pretpark in Kaatsheuvel 25 eurocent voor een drankje in een to go beker. 

15 juli '24 (10:08)

Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, waarvan een is overleden

Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

12 juli '24 (13:17)

Dit is wat je moet weten over de Tilburgse Kermis

Mening Brabander (en andere Nederlanders) hebben vrijdag 19 juli gemarkeerd in hun agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux, met honderden attracties (waarvan tien (!) nieuwe), festivals en feestjes in de horeca belooft het weer een waar spektakel te worden. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over de kermis in Tilburg.

11 juli '24 (10:17)

Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.