Dragonwatch in Toverland nog steeds buiten gebruik, heropening niet bekend

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Bezoekers van attractiepark Toverland moeten zich inmiddels al bijna twee weken vermaken zonder de attractie Dragonwatch. Die moest op 25 oktober sluiten wegens een technisch mankement. De storing is tot op dit moment nog niet verholpen, meldt 1Limburg.

Een woordvoerder van Toverland laat weten dat zij de storing groter is dan zij aanvankelijk dachten. Daarom duurt het ook langer voordat het mankement is opgelost. Volgens de woordvoerder heeft dit een hoge prioriteit. Die wil niks kwijt over de aard van de storing.

Op 25 oktober snelde de brandweer naar attractiepark Toverland omdat een aantal bezoekers vast kwamen te zitten in de attractie Dragonwatch. Een technisch mankement legde de attractie volledig stil, terwijl er nog mensen in de gondels van de parachutetoren vastzaten. Zij werden met een hoogwerker uit de attractie bevrijd.

Nieuwe attractie

De woordvoerder van het park stelt dat het gaat om ‘kinderziektes’ van de attractie. Deze is op 1 juli geopend en daarom zijn er volgens de woordvoerder wel eens problemen die zich kunnen voordoen. Wel is het de eerste keer dat bezoekers uit een attractie gered moeten worden.