Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel klachten over lange wachtrijen en drukte in Walibi

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Veel klachten over lange wachtrijen en drukte in Walibi / Foto: "Halloween Walibi" door Rene Mensen
Fright Nights in Walibi Holland heeft een nieuwe betekenis gekregen. Deze enge Halloween-themadagen zouden de gouden dagen moet en zijn voor het pretpark. Helaas zijn de bezoekers alleen maar bang voor hun plekje in de achtbaan. Door de personeelstekorten waar Walibi mee kampt zijn een aantal attracties gesloten. Dit leidt weer tot veel drukte bij de andere attracties, meldt de Gelderlander.

Meindert Peters gaat jaarlijks naar tientallen verschillende pretparten. Hij is graag in Walibi om daar naar de Fright Nights te gaan. Hij weet echter niet zeker of hij volgend jaar weer gaat. Het was zó druk, dat de pretparkfanaat ‘delen van het park vermeed’. Volgens hem moest je wel twee uur in de rij wachten om een ritje te maken in de meeste achtbanen.

Peters is niet de enige die ontevreden is over de organisatie. Ook op sociale media zijn veel berichten te zien van teleurgestelde bezoekers die hun beklaag doen over de drukte. Marco Wensveen, woordvoerder van het pretpark, verklaart de drukte met ‘extreme’ personeelstekorten. Het park heeft altijd al last gehad van een personeelstekort, maar nu is het aantal openstaande vacatures enorm hoog. Daardoor moet de organisatie ervoor kiezen om attracties dicht te houden.

Kortingsvouchers

Nou, dan maar even geen ritje in de Condor. Ga ik wel naar een andere achtbaan. Dat gaat helaas niet zo makkelijk. Doordat de attracties niet open zijn, worden de wachtrijen bij de andere attracties veel langer. Ook in de themagebieden en spookhuizen is dit merkbaar. Zo vertelt Meindert dat het in meerdere spookhuizen ‘leek op een polonaise’.

Wensveen laat weten dat er een compensatie is voor de bezoekers van het pretpark. Zij ontvangen kortingsvouchers waarmee de bezoeker 50 procent korting krijgt op een volgend bezoek.

Fright Nights

In oktober staat Walibi Holland, net als veel andere pretparken, in het teken van Halloween. Gebieden in het park zijn omgetoverd tot griezelige locaties. Spookhuizen worden opgebouwd en er zijn gebieden waar verklede acteurs rondlopen die je bang maken. Sommige delen zijn gratis te bezoeken, voor andere delen moet je een kaartje kopen. Tijdens de Fright Nights is het pretpark in Biddinghuizen ook in de avond geopend tot 23.00 uur.

06 december '23 (11:35)

Dierentuin vaker verkozen boven pretpark dankzij educatief aspect

Nederlanders vinden het steeds belangrijker om een educatief aspect toe te voegen aan hun dagje uit. Daarom kiezen ze tegenwoordig vaker voor een dierentuin dan voor een pretpark. Dierentuinen spelen namelijk handig in op de kennisbehoefte van hun bezoekers. Dat geldt voor de kleinste bezoekers, maar ook voor volwassenen die graat willen leren. Uit onderzoek van Hendrik Beerde Brand Consultancy blijkt dat Safaripark Beekse Bergen, Artis en Burgers’ Zoo de kennisbehoefte het beste invullen. Madurodam domineerde de afgelopen vijf jaar, maar die staat inmiddels op plek vier. Dit meldt Hendrik Beerda Brand Consultancy. 

05 december '23 (11:54)

Beekse Bergen legt laatste hand aan nieuw evenement Light Safari

De afgelopen dagen is Safaripark Beekse Bergen druk bezig met het leggen van de laatste loodjes aan de Light Safari, het grootste licht-event van de Benelux. Tijdens het evenement is het park in de avonduren versierd met allerlei grote lichtgevende dieren. Dat meldt Beekse Bergen.

05 december '23 (11:29)

Walibi Holland niet blij dat bezoekcijfers openbaar zijn

Tijdens een personeelsfeest is aan bod gekomen hoeveel bezoekers Walibi Holland het afgelopen seizoen heeft ontvangen, liet Looopings afgelopen zondag weten. Het bezoekersaantal lag boven 900.000, vertelde de directrice Mascha Taminiau toen. Nu meldt Omroep Flevoland dat het attractiepark niet stond te springen om de cijfers bekend te maken.

05 december '23 ( 9:44)

3FM-dj Luc gaat urenlang ritjes maken in Walibi-achtbaan

Het wordt een achtbaanrit die niet alleen de zintuigen prikkelt. Ook gaat 3FM-dj Luc hiermee de strijd aan tegen ALS. Op woensdagavond 6 december gaat de diskjockey zich samen met een aantal luisteraars opsluiten in een achtbaan in Walibi Holland. Deze uitdaging is onderdeel van de Lock Me Out! – actie van Stichting ALS Nederland voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de ziekte ALS, meldt Stichting ALS.

04 december '23 (12:50)

Bouw nieuw attractiepark Bommelwereld in volle gang

De werkzaamheden aan het nieuwe attractiepark Bommelwereld in Groenlo zijn volop aan de gang. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een grote attractiehal van 9.000 vierkante meter aan te leggen. In het attractiepark krijgen de verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes de hoofdrol, meldt Omroep Gelderland.

04 december '23 (11:53)

Efteling gaat samenwerking aan met Videoland en RTL

RTL en Videoland gaan samenwerken met de Efteling. Op het streamingplatform is vanaf maandag onder meer een aparte Efteling-omgeving verschenen waar alle programma's gebaseerd op het pretpark te vinden zijn. RTL & Videoland breiden die omgeving nog verder uit met speciaal gemaakte programma's, zoals de serie Wonderlijk Sprookjes.

04 december '23 (10:08)

Onderzoek: Efteling tijdens de coronapandemie voorgetrokken door de gemeente

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op ondernemend Nederland. Om die gevolgen zoveel mogelijk in te perken zijn er regels opgesteld waar bedrijven gebruik van konden maken of zich aan moesten houden. Dat gold dus ook voor attractiepark De Efteling. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat de gemeente Loon op Zand creatief bezig is geweest met de coronaregels met betrekking tot de Efteling. Dat meldt Omroep Brabant.

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.