Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De engste pretparken waar je kunt griezelen tijdens Halloween

Door Nationale Recreatiegids
schedule 11 min
location_on [xx]km
De engste pretparken waar je kunt griezelen tijdens Halloween / Foto: Toverland
Autumn is here: de dagen worden korter en de bladeren aan de bomen beginnen alweer te verkleuren. Maar naast koude vingers en paddenstoelen is er van alles te doen in het najaar. Het is ook de aanloop naar een vanuit Amerika overgewaaide feestdag: Halloween. Tegenwoordig heeft het zijn wortels ook in Nederland uit laten groeien. Veel pretparken worden in oktober omgetoverd voor deze spannende en huiveringwekkende viering. Daarom duiken wij in dit artikel in de mysterieuze wereld van Halloween-evenementen. 

Geen pretpark doet tegenwoordig niets meer met Halloween. En geef ze ongelijk: wat is er leuker dan de stuipen op het lijf gejaagd te krijgen door ronddwalende zombies voordat je een ritje maakt in jouw favoriete achtbaan. Maar waar is wat te doen? Wij hebben de leukste plekken op een rijtje gezet.

Halloween Nights in Toverland

De laatste weken van oktober verandert Toverland in een waar Griezelland. Vijf zones in het attractiepark worden overgenomen door zombies en enge figuren die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Wil je nog meer adrenaline door je lichaam heen laten stromen? Bezoek dan ook één (of meer) van de zes Haunted Houses in het park.

Meer informatie is te vinden op de website van Toverland.

Screams in Avonturenpark Hellendoorn

Ook dit jaar wordt het weer griezelen in Avonturenpark Hellendoorn. Daar staat op vier zaterdagen in oktober het pretpark in het teken van ‘Scream’. Dit jaar heeft Hellendoorn een aantal vernieuwde belevingen toegevoegd.

De horrorhuizen Horror Hotel en Death Lab kregen een aantal aanpassingen en ook gaat het spookhuis Witch House weer open. In de interactieve walkthrough Zombie Attack kunnen bezoekers met laserpistolen op zombies schieten.

Meer weten? Kijk dan op de website van Hellendoorn!

Walibi Fright Nights

Eddie de Clown staat tijdens de Fright Nights in Walibi Biddinghuizen weer klaar om de poorten van het park te openen. Als je het aandurft tenminste. Na 18:00 verandert het normaliter kindvriendelijke pretpark in een van de meeste gruwelijke en enge plekken van Nederland. Dit jaar heeft het attractiepark twee nieuwe spookhuizen én een nieuwe scare zone. Zo kun je naar de interactieve beleving Urban Explhorror, waarin je met een zaklamp in een vervallen magazijn de uitweg moet vinden.

Check de prijzen en openingstijden via de link.

Scary Prairie in Slagharen

Het is de eerste keer dat Attractiepark Slagharen Halloween viert in het park. Van 7 tot en met 29 oktober staat Slagharen in het teken van overdag griezelen op de Scary Prairie. Dit Halloweenfeest is voor alle leeftijden. Ben je op zoek naar meer spanning, dan kun je ook een avondticket kopen voor de Western Nightmares. Tijdens acht griezelige avonden kom je oog in oog te staan met de donkere kant van het Wilde Westen. Zeventig acteurs doen in drie angstaanjagende walkthroughs en drie scare zones er alles aan om jou de nachtmerrie van je leven te bezorgen. De adviesleeftijd is veertien jaar en ouder.

Scoor hier jouw kaartjes of extra informatie.

Happy Halloween in Tivoli

Voor de kids van 2 tot 10 jaar wordt Amusementpark Tivoli op 7, 8 en 14 tot en met 22 oktober omgetoverd tot een gezellig griezelpark. Het park staat in het teken van de Vloek van de Bomenheks, waarbij bomenfluisteraar Wout de hulp van iedereen nodig heeft om deze te doorbreken.

Ook leuk: de kinderen mogen verkleed naar het park komen tijdens de Halloweendagen! Meer info: https://www.parktivoli.nl/halloween/

Lost in the Park in De Waarbeek

Tijdens Lost in the Park staat attractiepark De Waarbeek komen de griezels tot leven die jou de stuipen op het lijf jagen. De griezeldagen staan gepland voor 14, 21, 25 en 28 oktober, de deuren openen om 17:00 uur.

In het park zijn de twee grote Halloween-attracties Lost in the Movies en Lost with the Hill Billy’s. Zo is aan de rand van het park een eng parcours gebouwd waar hill billy’s zich schuilhouden. In Lost in the Movies waan je door een spookhuis waar je mee wordt genomen op een reis door de donkere hoeken van de filmwereld.

Bij de entreetickets zit eten en drinken inbegrepen. Lost in the Park is voor mensen van 12 jaar en ouder. Klik hier voor meer informatie. 

06 december '23 (11:35)

Dierentuin vaker verkozen boven pretpark dankzij educatief aspect

Nederlanders vinden het steeds belangrijker om een educatief aspect toe te voegen aan hun dagje uit. Daarom kiezen ze tegenwoordig vaker voor een dierentuin dan voor een pretpark. Dierentuinen spelen namelijk handig in op de kennisbehoefte van hun bezoekers. Dat geldt voor de kleinste bezoekers, maar ook voor volwassenen die graat willen leren. Uit onderzoek van Hendrik Beerde Brand Consultancy blijkt dat Safaripark Beekse Bergen, Artis en Burgers’ Zoo de kennisbehoefte het beste invullen. Madurodam domineerde de afgelopen vijf jaar, maar die staat inmiddels op plek vier. Dit meldt Hendrik Beerda Brand Consultancy. 

05 december '23 (11:54)

Beekse Bergen legt laatste hand aan nieuw evenement Light Safari

De afgelopen dagen is Safaripark Beekse Bergen druk bezig met het leggen van de laatste loodjes aan de Light Safari, het grootste licht-event van de Benelux. Tijdens het evenement is het park in de avonduren versierd met allerlei grote lichtgevende dieren. Dat meldt Beekse Bergen.

05 december '23 (11:29)

Walibi Holland niet blij dat bezoekcijfers openbaar zijn

Tijdens een personeelsfeest is aan bod gekomen hoeveel bezoekers Walibi Holland het afgelopen seizoen heeft ontvangen, liet Looopings afgelopen zondag weten. Het bezoekersaantal lag boven 900.000, vertelde de directrice Mascha Taminiau toen. Nu meldt Omroep Flevoland dat het attractiepark niet stond te springen om de cijfers bekend te maken.

05 december '23 ( 9:44)

3FM-dj Luc gaat urenlang ritjes maken in Walibi-achtbaan

Het wordt een achtbaanrit die niet alleen de zintuigen prikkelt. Ook gaat 3FM-dj Luc hiermee de strijd aan tegen ALS. Op woensdagavond 6 december gaat de diskjockey zich samen met een aantal luisteraars opsluiten in een achtbaan in Walibi Holland. Deze uitdaging is onderdeel van de Lock Me Out! – actie van Stichting ALS Nederland voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de ziekte ALS, meldt Stichting ALS.

04 december '23 (12:50)

Bouw nieuw attractiepark Bommelwereld in volle gang

De werkzaamheden aan het nieuwe attractiepark Bommelwereld in Groenlo zijn volop aan de gang. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een grote attractiehal van 9.000 vierkante meter aan te leggen. In het attractiepark krijgen de verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes de hoofdrol, meldt Omroep Gelderland.

04 december '23 (11:53)

Efteling gaat samenwerking aan met Videoland en RTL

RTL en Videoland gaan samenwerken met de Efteling. Op het streamingplatform is vanaf maandag onder meer een aparte Efteling-omgeving verschenen waar alle programma's gebaseerd op het pretpark te vinden zijn. RTL & Videoland breiden die omgeving nog verder uit met speciaal gemaakte programma's, zoals de serie Wonderlijk Sprookjes.

04 december '23 (10:08)

Onderzoek: Efteling tijdens de coronapandemie voorgetrokken door de gemeente

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op ondernemend Nederland. Om die gevolgen zoveel mogelijk in te perken zijn er regels opgesteld waar bedrijven gebruik van konden maken of zich aan moesten houden. Dat gold dus ook voor attractiepark De Efteling. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat de gemeente Loon op Zand creatief bezig is geweest met de coronaregels met betrekking tot de Efteling. Dat meldt Omroep Brabant.

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.