Paul van Loon krijgt oorkonde tijdens presentatie nieuw Raveleijn-boek in Efteling

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Woensdagmiddag was kinderboekenschrijver Paul van Loon in de Efteling. Daar ging hij zijn nieuwste boek over Raveleijn presenteren: Het Bloed van de Draak. Tijdens de presentatie werd Van Loon verrast met een bekroning voor zijn eerste Raveleijn-boek, meldt Looopings.

Tijdens de presentatie kreeg Paul van Loon zelf ook een nieuwtje te horen. Zijn eerste Raveleijn-verhaal, dat dateert uit 2011, is bekroond met het Gouden Boek. Er zijn al meer dan 75.000 exemplaren van het boek verkocht. Daar kreeg de schrijven een oorkonde voor.

Het eerste boek gaat over een kwaadaardige macht die de stad Raveleijn heeft overgenomen. De kinderen uit de stad moeten de anderen bevrijden. De Raveleijnshow in de Efteling is in lijn met het boek en is nog steeds dagelijks te zien in het pretpark.

Nieuw boek

Het nieuwe verhaal van Van Loon over Raveleijn heeft ‘Het Bloed van de Laatste Draak’. Dit is het derde boek in de reeks, maar Uitgeverij Leopold stelt dat het boek ook individueel van de andere boeken is te lezen. Tijdens de presentatie hield Van Loon ook een signeersessie.