Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Door Nationale Recreatiegids
schedule 1 min
location_on [xx]km
Zonneweide van de Efteling in gebruik / Foto: Efteling
Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

Met deze nieuwe installatie kan meer dan een derde van de energie voor de Efteling zelf worden opgewekt. De bouw van de zonneweide begon in mei en is nu afgerond. Eerder plaatste het themapark al 12.000 zonnepanelen als overkapping op een parkeerterrein. De capaciteit wordt dus ongeveer verdubbeld.

Wel is de Efteling nog aan het zoeken naar manieren om het stroomnet niet te overbelasten. 

22 oktober '24 (12:23)

Spannend nieuws voor kinderen: DinoAdventures in het donker in DierenPark Amersfoort

Komend weekend gaat DierenPark Amersfoort een spannende nieuwe ervaring bieden: DinoAdventures in het donker. Voor het eerst kunnen bezoekers vanaf de schemering op avontuur door een mysterieus, donker bos vol levensgrote dinosaurussen. Dit bijzondere evenement is speciaal voor de herfstvakantie en belooft een onvergetelijke ervaring te worden, zegt projectleider Hylke Steggerda. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

22 oktober '24 ( 8:34)

Pandajong in Ouwehands Dierenpark krijgt na honderd dagen naam

Het pandajong dat in juli werd geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft volgens Chinese traditie na honderd dagen een naam gekregen. Het dier, waarvan het geslacht nog niet bekend is, heeft na een onlinewedstrijd de naam Lang Yue gekregen.

21 oktober '24 ( 9:20)

Actie bij Dolfinarium komt zaterdagavond tot einde, parkdirecteur spreekt van "roekeloze acties"

De actie van dierenrechtenactivisten bij het Dolfinarium in Harderwijk is voorbij, meldt de groep achter de actie. Rond 17.00 uur vertrokken de enkele tientallen demonstranten. Sommige actievoerders hadden zich met stalen buizen vastgemaakt aan de hekken van de ingang. Bezoekers moesten daarom via een alternatieve ingang naar binnen, meldt het Dolfinarium.

21 oktober '24 ( 8:55)

Ingang Dolfinarium zaterdag geblokkeerd door activisten

Enkele tientallen dierenactivisten blokkeren sinds zaterdagochtend 09.50 uur ingangen van het Dolfinarium in Harderwijk, dat meldt stichting Bite Back. De actievoerders van Bite Back en Active for Justice demonstreren, omdat zij vinden dat de dieren in het Dolfinarium onder slechte omstandigheden leven.

17 oktober '24 (12:07)

Ouwehands Dierenpark organiseert unieke sponsorloop voor berenwelzijn

Ouwehands Dierenpark en de stichtingen Bears in Mind en Ouwehand Zoo Foundation slaan de handen ineen voor een bijzondere sponsorloop op zaterdagavond 12 april 2025: de Beregoeie Run. Het doel van deze run is geld inzamelen voor het welzijn van beren wereldwijd. Deelnemers rennen door het dierenpark langs ijsberen en Het Berenbos, waarbij ze bijdragen aan natuurbescherming. Dit meldt Ouwehands Dierenpark.

14 oktober '24 (10:00)

Brand op terrein Safaripark Beekse Bergen

De brandweer is uitgerukt voor een zeer grote brand in een gebouw op het terrein van Safaripark Beekse Bergen. De brand werd maandag even na middernacht gemeld in een werkplaats van de technische dienst van het park in Hilvarenbeek, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

10 oktober '24 (12:11)

Woezel en Pip-themapark houdt in 2026 plek voor bungalows ’t Opkikkertje

Vanaf 2026 heropent Familyland in Hoogerheide de deuren als Woezel en Pip-themapark. Het was nog even de vraag of de bungalows van Stichting ’t Opkikkertje voor mensen met een chronische ziekte of beperking mocht blijven, maar inmiddels is bekend dat de drie speciale bungalows hun plekje behouden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

09 oktober '24 (13:10)

Bezoekers Walibi Holland ruiken verbrand metaal door wielverlies achtbaan

Afgelopen zondag werden bezoekers van de achtbaan Speed of Sound in Walibi Holland opgeschrikt door de geur van verbrand metaal. Terwijl de attractie nog volop in beweging was, verloor de achtbaan een wiel. Ondanks de schrik raakte niemand gewond, hoewel een bezoeker een deel van het wiel tegen zijn schouder kreeg. Dit meldt de Stentor.

09 oktober '24 (12:07)

Brielle schittert tussen nationale topattracties: Vestingstad in top 10 van Nederland

Het historische vestingstadje Brielle, gelegen op het eiland Voorne-Putten, heeft een plaats bemachtigd in de top 10 van Nederlandse toeristische trekpleisters. In een ranglijst samengesteld door de reismagazines Columbus Travel en In Eigen Land staat Brielle op de achtste plek. Dit meldt het AD.

04 oktober '24 (11:45)

Toverland pakt uit met vernieuwde parade tijdens de Halloween Nights

Attractiepark Toverland in Sevenum staat vanaf 5 oktober 2024 weer in het teken van Halloween, met de familievriendelijke Halloween Days én de huiveringwekkende Halloween Nights. Dit jaar is er extra aandacht voor een vernieuwde parade en rolstoeltoegankelijkheid van de populaire Haunted Experiences. Dit meldt Toverland.